Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Een vlek in uw tapijt? vooral niet wrijven, dan wordt het alleen maar erger.

   Leestijd ca. 3min

  Hoe vaak gebeurd het wel niet, er gaat iets over je tapijt heen. Hoe moet je dit schoonmaken? Wij merken dat dit een groot schoonmaak probleem is. Dit is  iets waar veel mensen geen raad mee weten, of bang zijn dat ze het verkeerd doen. Om je kleed goed te reinigen moet je eerst begrijpen hoe het te reinigen materiaal is samengesteld. Het meeste tapijt bestaat uit kunststofvezels van polyamide, polypropyleen, polyester en acryl. Deze synthetische materialen zijn oersterk en zullen nauwelijks slijten. Maar wat er wel gebeurt is dat ze snel beschadigen en daardoor een lelijke uitstraling krijgen.
   
  Wanneer je je kleed gaat schoonmaken probeer dan nooit te wrijven dit is een van de meest voorkomende fouten. Probeer de vlek zo snel mogelijk te verwijderen door middel van het deppen op het kleed. Als je op het kleed gaat wrijven druk je de viezigheid alleen maar dieper het kleed in, waardoor je het helemaal niet meer weg krijgt. Om te beginnen giet je lauw/warm water op de vlek en dep je het voorzichtig met een doek, lapje of handdoek. Werk van buiten naar binnen. Neem ook echt de tijd als je je kleed gaat schoonmaken. Het is namelijk belangrijk dat je het reinigingsmiddel de tijd geeft om in te werken. Daarentegen moet het schoonmaakmiddel ook niet te lang op het kleed inwerken, anders zou dit in kunnen vreten waardoor andere vlekken veroorzaakt kunnen worden. Dit is ook afhankelijk van de PH waarde en werking van je schoonmaakmiddel, als deze te hoog is of te laag kan dit ook schade aanrichten. Het is raadzaam om het schoonmaakmiddel van tevoren uit te testen. Test het altijd uit op een onopvallende plek (bijvoorbeeld onder de bank) om er zeker van te zijn dat het schoonmaakmiddel het tapijt niet vervaagt of beschadigd.
   
  Stoomreiniger
  Terwijl schoonmaakmiddelen het heel goed doen bij individuele vlekken, is een stoomreiniger ook heel handig. Een stroomreiniger geeft je de mogelijkheid het tapijt zo vaak schoon te maken als je zelf nodig vindt. Een handige tip hiervoor is de cirkel van Sinner, deze cirkel werkt met 4 factoren.
  1.     Tijd
  2.     Temperatuur
  3.     Mechanise arbeid
  4.     Reinigingsmiddelen
  Deze factoren hebben allen invloed op elkaar. Als één factor groter wordt, worden de andere kleiner. Voorbeeld: er zit een vlek op je tegelvloer. Je kunt dan heel hard gaan boenen met een vochtig microvezeldoek. De factor beweging is groot; de factoren tijd, chemie en temperatuur zijn kleiner. Als je een beetje reinigingsmiddel toevoegt op je microvezeldoek, dan hoef je minder hard te boenen en ben je sneller klaar. De factor chemie wordt groter, de factoren beweging en tijd kleiner.
   
  U kunt ook een interieurreiniger toepassen en volgens de gebruiksaanwijzing laten inwerken. Dan maakt u vooral gebruik van de factoren chemie en (inwerk)tijd. Wij raden aan om tapijt zeker eens per jaar te reinigen, als je huisdieren of een grote familie hebt kan het zijn dat je kleed vaker gereinigd moet worden. Dit om vervaging en slijtage tegen te gaan. Indien u advies nodig heeft over de juiste stoomreiniger, staan wij graag voor u klaar.
   
  Deuken
  Vaak zitten er in je tapijt ingedeukte plekken van bijvoorbeeld een tafel deze kun je ook wegkrijgen. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen door met een strijkijzer over je kleed heen te strijken. Kijk hierbij wel uit dat het tapijt niet te warm wordt en verbrand. Wanneer je vloerbedekking wat losser is geraakt kun je het zo weer omhoog duwen.
   
  Milieu
  Om je tapijt goed te reinigen ga je waarschijnlijk een reinigingsmiddel gebruiken, gebruik dan bij voorkeur een poedervormig reinigingsmiddel. Deze zijn meestal milieuvriendelijker dan de schuimreinigers (vaak in spuitbussen met milieubelastende drijfgassen). In het Cradle 2 Cradle assortiment van Green Care Professional zit ook een zeer goede tapijt reiniger “Tanet Karacho”. Je kunt alle informatie over dit product hier bekijken.
   
  Als laatste de franjes van een mooi tapijt
  Tapijtfranjes mogen absoluut niet gekamd worden met een hard plastic of metalen kam dit omdat de draden dan los gaan laten. De beste manier is om het tapijt gewoon rustig omhoog te duwen en het dan weer rustig terug te slaan. Werkt dit niet dan biedt een zachte borstel uitkomst. Door dit rustig te borstelen komen de draden weer recht te liggen.
   
   
   
  Marketing & Communicatie