telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

PBM

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  Persoonlijk advies        9,2 Kiyoh klantbeoordelingen         Snelle levering  


 

Handschoenen

Er zijn veel verschillende soorten handschoenen op de markt. Verschillend in materiaal zoals nitril, latex en vinyl handschoenen, maar ook verschillend in certificering. Om jezelf goed te beschermen, is het belangrijk dat je weet welke handschoen waarvoor geschikt is.

 

Wegwerphandschoenen

Een beschermende handschoen is bedoeld om de drager te beschermen tegen chemicaliën en micro-organismen. Beschermde handschoenen zijn te herkennen aan de EN 374 norm op de verpakking. Afhankelijk van het niveau van bescherming zijn deze handschoenen verdeeld in categorieën. Deze categorieën zijn ingedeeld op basis van penetratie en permeatie van verschillende chemicaliën en micro-organismen. Medische handschoenen zijn te herkennen aan de norm EN 455, die op de verpakking wordt vernoemd. Norm EN 455 bevat specifieke eisen waar de handschoen aan moet voldoen, zoals de afwezigheid van pinholes (gaatjes), fysieke eigenschappen zoals maatvoering, dikte rek- en treksterkte, allergieën en houdbaarheid. 

 

Werkhandschoenen

Leer biedt een uitstekende bescherming tegen mechanische invloeden als snijden, schuren en steken. Het is een duurzaam en natuurlijk ademde grondstof, waardoor de warmte-opbouw wordt tegengegaan en de handen koeler blijven. Daarnaast neemt leer transpiratievocht op, maar geeft dit nadien ook weer af, waardoor de handschoenen droger aanvoelen.

 

Handschoendispensers

De nieuwe Nitrile handschoenen zijn op een dusdanige manier gevouwen, dat elke handschoen via het manchet (cuff) uit de dispenserbox komt. Het speciale verpakkingsmechanisme zorgt ervoor dat de gebruiker niet de andere handschoenen in de binnendoos of de dispenser zelf aanraakt bij het pakken van een handschoen. Eenmaal in de dispenser geplaatst, hoeft de gebruiker de binnendoos niet meer aan te raken. Het “cuff 1stTM dispensing” mechanisme draagt bij aan het voorkomen van kruisbesmettingen en ondersteunt u in uw infectiepreventiebeleid.

 

Lichaamsbescherming

Wie met voedsel werkt, weet hoe belangrijk persoonlijke bescherming, hygiëne en voedselveiligheid zijn. Met onze producten kun je je van top tot teen kleden volgens de HACCP-eisen. Van een haarnetje, koksmuts, slagersmuts, baret of baardmasker, via een disposable jas of schort, tot gepoederde en ongepoederde handschoenen van allerlei materialen, mouwbeschermers en schoenovertrekken. Bescherm je gehoor met onze detecteerbare oorpluggen en zorg dat iedereen toegang heeft tot desinfecterende handzeep of ontsmettende handgel. 

 

Overmouwen

Overmouwen beschermeng tegen allerhande chemische goedjes die de kledij of - nog erger - de huid zouden kunnen beschadigen. Van zodra een chemisch product waarschuwt voor direct contact, geef je daar maar beter gehoor aan. 

 

Mondkapjes
Denken we aan persoonlijke bescherming, dan denken we bijvoorbeeld aan de bescherming tegen allerhande schadelijke fijne stofdeeltjes. Dergelijke stofdeeltjes komen beter niet in onze dierbare longen terecht, waardoor een adequate bescherming aan de hand van mondkapjes ten zeerste is aangewezen. Toch kunnen ze ook breder ingezet worden: denk bijvoorbeeld aan een ziekte- of epidemiegolf. Afhankelijk van de toepasselijke categorie, zal een mondkapje jouw longen of immuunsysteem tegen specifieke risico's beschermen.

 

Veiligheidsbril
Misschien zelfs nog belangrijker dan andere vitale menselijke functies, maar het moge duidelijk zijn: onze ogen zijn écht onmisbaar. Het mag niet gebeuren dat tijdens de uit te voeren werken jouw zicht beschadigd geraakt, vooral wetende dat de schade vaak onomkeerbaar is. We denken daarbij niet alleen aan wegspringende vonken of splinters, maar bijvoorbeeld ook aan contact met chemische producten of zelfs blootstelling aan allerhande lichtbronnen of stralingen.

 

EHBO

Het verlenen van EHBO of BHV op de werkvloer kan altijd voorkomen, vandaar dat er voor elk bedrijf een geschikte verbanddoos is. Avodesch heeft een uitgebreid assortiment met o.a. compacte of grote verbanddozen voor kleine of grote bedrijven en biedt zelfs een verbanddoos speciaal samengesteld voor in de vrachtwagen of in de horeca.

 

Voetbescherming

Schoenovertrekken

Overschoenen of schoenovertrekken moeten de hygiënische standaarden in uw ondernemingen hoog houden. Dergelijke overschoenen worden dan ook 'over de schoenen' getrokken om direct contact volledig tegen te gaan. Overschoenen horen ook thuis in de categorie persoonlijke beschermingsmiddelen. Vooral wanneer gewerkt wordt met eventuele chemische en schadelijke producten, is overschoeisel ten zeerste aangewezen. Logisch ook: dergelijke overschoenen vermijden direct contact met de gebruikte grondstoffen, waardoor gebeurlijke ongevallen geneutraliseerd worden. Overschoeisel wordt bovendien ook gebruikt in labo's, waarbij monsters beschermd moeten worden.