Zoek

   Persoonlijk advies   024-3727292        Groot assortiment          Op voorraad is vandaag verstuurd   

Microvezeldoeken

De microvezels dringen in de poriën van de te reinigen materialen en hebben daardoor een verrassend effect.
Met slechts een klamvochtige doek en schoon water bereikt u een perfect hygiënisch resultaat.

Lees verder

 

Kleur codering

Efficiënt en hygiënisch werken door middel van kleurcodering.

Een van de vele voordelen van microvezeldoeken is dat je gemakkelijk kan kleurcoderen, dit doordat de doeken per kleur een ander doel hebben. Zo is rood voor sanitair, blauw voor interieur, groen voor vloeren en geel voor desinfectie of keukens. Door de doeken per ruimte of doeleinde te onderscheiden voorkom je kruisbesmetting. Dit is vooral in infectiegevoelige omgevingen erg belangrijk, denk hierbij aan bijvoorbeeld zorginstellingen. 


Bekijk assortiment

De juiste manier van bevochtigen

Een goed begin is het halve werk.

Een microvezeldoek optimaal gebruiken begint bij de juiste manier van bevochtigen. Er zijn meerdere manieren hoe je dit kan aanpakken. Je kan gebruikmaken van een zeefbak, sprayflacon of een doek bevochtigen onder de kraan. Check ook de dosering op het etiket van het reinigingsmiddel, veel reinigingsmiddel is namelijk overbodig bij microvezeldoeken.

Vezels en veeg methode

De microvezeldoek bestaat uit dunne vezels die 100x dunner zijn dan een mensenhaar, de vezels schrapen als waren het vuil van het oppervlak af en vangen dit op tussen de kleine lucht holtes in de doek. Veeg de doek altijd in een ’S patroon’ zodat de vezels in de doek het meeste vuil kunnen absorberen.

Bekijk assortiment

Vouw methode voor optimaal gebruik

Slim vouwen voor maximaal gebruik.

Als je de doek 2x of zelfs 3x vouwt haal je het maximale uit je microvezeldoek. Je hebt dan 8 of 16 schone kanten om oppervlaktes mee te reinigen.

Microvezeldoeken voor hardnekkig vuil.

Ook zijn er microvezeldoeken met een scrubhoekje beschikbaar voor hardnekkiger vuil. Hiermee kan je de vlek zachtjes scrubben om hem los te weken en daarna met de microvezel weg halen. 


Bekijk assortiment

Correct wassen voor langdurig gebruik

Verleng de levensduur van je Microvezeldoek.

Ten slot is het zeker niet onbelangrijk om de doeken op de juiste manier te wassen. Dit doe je op 95 graden om zoveel mogelijk bacteriën te doden, zonder wasverzachter en apart van andere doeken of kleding om de vezel in tact te houden. Ook hiermee verleng je de levensduur van de microvezeldoek.


Bekijk assortiment 

 

Schoon zonder chemie

 


Kom in contact met een adviseur

Heb je uitdagende schoonmaak vragen of loop je tegen aan probleem aan?
Neem dan gerust contact op met een van onze schoonmaak adviseurs.
Zij maken een vrijblijvende afspraak waarin ze een persoonlijk advies kunnen geven naar aanleiding van jouw wensen.

 

 

Certificering en keurmerken

Avodesch is continue bezig om de handelingen in de bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk uit te voeren met gecertificeerde producten.
Naast de interne processen geven wij uiteraard ook het advies aan onze klanten om gebruik te maken van duurzame en gecertificeerde producten.
In samenwerking met onze leveranciers bieden wij in elke productgroep artikelen aan die voorzien zijn van verschillende keurmerken en certificeringen.

Bekijk alle keurmerken

Alles voor de schoonmaak

Contactgegevens

Avodesch B.V.

Bezoekadres

Bijsterhuizen 50-12
6604 LZ Wijchen

Tel: 024 372 72 92
E-mail: info@avodesch.nl

KvK-nr: 09105741

Btw-nr: NL807840099B01