telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Handschoenen

Er zijn veel verschillende soorten handschoenen op de markt. Verschillend in materiaal zoals nitril, latex en vinyl handschoenen, maar ook verschillend in certificering. Om jezelf goed te beschermen, is het belangrijk dat je weet welke handschoen waarvoor geschikt is.

Wegwerphandschoenen
Een beschermende handschoen is bedoeld om de drager te beschermen tegen chemicaliën en micro-organismen. Beschermde handschoenen zijn te herkennen aan de EN 374 norm op de verpakking. Afhankelijk van het niveau van bescherming zijn deze handschoenen verdeeld in categorieën. Deze categorieën zijn ingedeeld op basis van penetratie en permeatie van verschillende chemicaliën en micro-organismen. Medische handschoenen zijn te herkennen aan de norm EN 455, die op de verpakking wordt vernoemd. Norm EN 455 bevat specifieke eisen waar de handschoen aan moet voldoen, zoals de afwezigheid van pinholes (gaatjes), fysieke eigenschappen zoals maatvoering, dikte rek- en treksterkte, allergieën en houdbaarheid. 
 
Werkhandschoenen
Leer biedt een uitstekende bescherming tegen mechanische invloeden als snijden, schuren en steken. Het is een duurzaam en natuurlijk ademde grondstof, waardoor de warmte-opbouw wordt tegengegaan en de handen koeler blijven. Daarnaast neemt leer transpiratievocht op, maar geeft dit nadien ook weer af, waardoor de handschoenen droger aanvoelen.
 
Handschoendispensers
De nieuwe Nitrile handschoenen zijn op een dusdanige manier gevouwen, dat elke handschoen via het manchet (cuff) uit de dispenserbox komt. Het speciale verpakkingsmechanisme zorgt ervoor dat de gebruiker niet de andere handschoenen in de binnendoos of de dispenser zelf aanraakt bij het pakken van een handschoen. Eenmaal in de dispenser geplaatst, hoeft de gebruiker de binnendoos niet meer aan te raken. Het “cuff 1stTM dispensing” mechanisme draagt bij aan het voorkomen van kruisbesmettingen en ondersteunt u in uw infectiepreventiebeleid.
Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  Persoonlijk advies        9,2 Kiyoh klantbeoordelingen         Snelle levering