Zoek
  • Persoonlijk advies
  • Groot assortiment met 5.000 producten
  • Bestel met een zakelijk account
  • Geopend tot 17.00 uur

 

 

Geschreven door Guido van Keulen

 

Hoe kies ik het juiste toiletpapier?

 

We gebruiken het allemaal iedere dag. Met zijn allen spoelen we dagelijks 22.000 kilometer toiletpapier door de riolering. Een gemiddeld persoon verbruikt bijna 100 rollen toiletpapier per jaar wat overeenkomt met 20.000 velletjes toiletpapier.

 

Thuis gebruiken we meestal een toiletrol afkomstig uit de supermarkt. Deze rollen zien we zakelijk in kantoren, ziekenhuizen of scholen nauwelijks. Wat zijn de verschillen? En waarom worden er zakelijk andere rollen gekozen?

 

Bij de toiletrollen die in de supermarkt verkrijgbaar zijn worden andere kenmerken uitgelicht. Dit zijn kenmerken om veelal de winkelende mensen te overtuigen. Een saaie verpakking met duidelijke specificaties zijn dan niet aan de orde. Wel kom je termen tegen als: luchtkussentjes, verrijkt met zijde, luxe, en het aantal lagen papier met stip op nummer 1. Drie tot vier laags papier is geen uitzondering, tel daar een flinke embossing (bv de bloemetjes of logo’s) bij op en je hebt een behoorlijk dik toiletpapier.

 

Waarom wordt er in de supermarkt niet verteld hoeveel vellen er op een rol zitten? Door de sierlijke en verleidelijke verpakkingen worden de essentiële specificaties een stuk minder duidelijk. Dus om een kort antwoord te geven op de bovenstaande vraag: weinig! Voor de kritische lezer: De afmeting van het velletje is natuurlijk ook belangrijk, daar later meer over.

 

Bij de keuze voor toiletpapier zijn er een aantal belangrijke zaken die je in overweging moet nemen. Zeker zakelijk kunnen er andere belangen zijn waarop je een keuze maakt. De daadwerkelijke gebruiker van het toiletpapier is er daar één van; je kan je voorstellen dat er op een basisschool anders met toiletpapier wordt omgegaan dan op een bedrijfskantoor. De oplossing is eenvoudig en heeft daarnaast veel voordelen:Hoe kies ik het juiste toiletpapier?

.

Filters Close
banner

Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Traditioneel Toiletpapier

Traditioneel Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Bulkpack Toiletpapier

Bulkpack Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Compact Toiletpapier

Compact Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Coreless Toiletpapier

Coreless Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Doprol Toiletpapier

Doprol Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Jumbo Toiletpapier

Jumbo Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Smart One Toiletpapier

Smart One Toiletpapier

Afbeelding voor categorie Toiletpapier Dispensers

Toiletpapier Dispensers

   Persoonlijk advies        Groot Assortiment         Snelle levering