Zoek

   Persoonlijk advies   024-3727292        Groot assortiment          Op voorraad is vandaag verstuurd   

Schoonmaakplannen

Schoonmaakplan Lite
Standaard schoonmaakplan, snel en gratis te downloaden
 
Gratis beschikbaar
Direct per mail
Professioneel plan
Beter schoonmaken
 
 
Download Lite
Schoonmaakplan Professioneel
Custom schoonmaakplan, persoonlijke adviseur
 
Persoonlijke adviseur
Inventarisatie op locatie
Professioneel plan
Zowel digitaal als hardcopy
Veiligheidsdocumentatie
Beter schoonmaken
Vanaf € 199,00 éénmalig
 
Professioneel Plan

 

 

De essentie van een professioneel schoonmaakplan


 

 

 

Praktijk:

Steeds vaker komen wij het in de praktijk tegen: voorraadkasten en opbergruimtes vol met diverse soorten schoonmaakmiddelen. Veel verschillende merken, producten en materialen zijn in deze ruimtes zeker geen uitzondering.
Wanneer je geconfronteerd wordt met de noodzaak schoon te moeten maken, worden de schoonmaakmiddelen vaak impulsief gekocht. Meestal bij de lokale supermarkt of online en bijna altijd de producten of merken waar men bekent mee is. Met deze groeiende toename in het gebruik van diverse soorten schoonmaakmiddelen en volle voorraadkasten, verhoogt het gevaar op verkeerd gebruik en bijkomende veiligheidsrisico’s. 
De oplossing is eenvoudig en heeft daarnaast veel voordelen:

 

“Gebruik een professioneel schoonmaakplan”

 

Maak een afspraak
 

 

 

Het invoeren en gebruiken van een professioneel schoonmaakplan zorgt voor een consistente manier van werken waardoor een veilige, snelle en effectieve manier van schoonmaken gewaarborgd kan worden. Een kleine selectie schoonmaakmiddelen is voldoende om alle taken te kunnen uitvoeren. Hierdoor bespaar je op de kosten, zal de schoonmaakinspanning aanzienlijk verlichten en wordt er een stuk veiliger gewerkt.

Met een professioneel schoonmaakplan bieden wij:

- Een consistente aanpak van schoonmaken en een hygiënisch resultaat

- De inzet van een kleine selectie schoonmaakmiddelen met minimale voorraad

- Een besparing op de kosten van schoonmaakmiddelen

- Vermindering van de schoonmaakinspanningen van uw medewerkers

- Veilige werkomgeving

 

Nu de essentie en de voordelen van hét professioneel schoonmaakplan duidelijk zijn, moet de juiste informatie gedeeld worden:

 
 
 

1. Oppervlaktebepaling

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke soorten oppervlakten schoongemaakt moeten worden. Neem bijvoorbeeld een badkamer, waar een diversiteit aan schoonmaakobjecten en vervuilingen te vinden zijn. Van spiegel tot doucheputje en van wasbak tot tegelvloer. Je kunt je vast voorstellen dat elke oppervlakte een andere manier van schoonmaken vergt.

 

 

 

2. Handeling

Welke aanpak ga je verrichten voor het gewenste resultaat? Gaat het om een periodieke reiniging of moet het object zelfs gedesinfecteerd worden?

 

 

3. Frequentie

Hoe vaak bepaalde oppervlakten schoongemaakt moeten worden hangt onder andere af van de intensiteit van het gebruik en de soort van vervuiling van de desbetreffende objecten. Een deurklink van de toiletdeur heeft natuurlijk een andere schoonmaakfrequentie dan bijvoorbeeld een douchewand waar veel kalkaanslag aanwezig is.

 
 

4. Product bepaling

Zeer essentieel zijn de producten die gebruikt worden voor de schoonmaak. Vaak gaat het niet alleen mis in de keuze van bepaalde middelen, maar ook de dosering die gebruikt wordt tijdens het schoonmaken. Chloor is hier een perfect voorbeeld van. Jij denkt ook vast chloor nodig te hebben om iets goed schoon te kunnen maken. Chloor werkt ontsmettend en bleekt, maar maakt zeker niet schoon en ontkalkt ook niet.

 
 

5. Methode

Met andere woorden, welke schoonmaakmiddelen- en materialen zet je in voor de verschillende schoonmaakoppervlakten. In de professionele schoonmaakbranche gelden duidelijke bepalingen als het gaat om kleurcodering. De belangrijkste reden voor deze kleurcoderingen is het zoveel mogelijk voorkomen van kruisbesmetting.

 
 

6. Uitvoering en controle

Tot slot staat er duidelijk in het schoonmaakplan beschreven hoe een bepaald object schoongemaakt moet worden. Dus welk product kies ik, welke materialen gebruik ik, wat is de dosering en vooral hoe reinig ik veilig. Zoals je hebt kunnen lezen is een schoonmaakplan essentieel om effectief, veilig en duurzaam te kunnen schoonmaken. De informatie in het schoonmaakplan staat moet volledig, helder en duidelijk zijn

 
 

 

 

 

 

Vraag hier je gratis schoonmaakplan aan

* verplicht veld