Zoek

   Persoonlijk advies   024-3727292        Groot assortiment          Op voorraad is vandaag verstuurd   

Filters Close

EHBO Materialen

Wat zijn detecteerbare pleisters? Waar u ook werkt, in ieder bedrijf gebeuren kleine ongelukjes, de levensmiddelenindustrie is hier geen uitzondering op. U snijdt met een mes in uw vinger of stoot bijvoorbeeld tegen een scherpe rand waardoor u verbandmaterialen nodig heeft.

Maar wat nu als u met brood werkt of in een horeca keuken? Een "normale" huidkleurige pleister kan zomaar in het product terechtkomen, en dat is iets wat u natuurlijk wilt vermijden. Daarom is er voor de voedingsmiddelenindustrie de bekende blauwe pleisters op de markt gekomen, die tegenwoordig bij wet verplicht gebruikt moet worden.

Detecteerbaar door kleur

Door de opvallende blauwe kleur van de pleister, kan het bijna niet meer gebeuren dat er voedingsmiddelen op het bord van de consument belanden waar verbandmaterialen in terug te vinden zijn.

Want hoe voorzichtig u ook bent, tijdens het werk kan het natuurlijk gebeuren dat de pleister loslaat. U kunt deze dan eenvoudig terugvinden doordat de blauwe kleur zeer opvallend is vanwege de voedsel vreemde kleur.

Detecteerbaar door magneet

Tegenwoordig kunt u ook blauwe detecteerbare pleisters met een aluminium strip onder het wondkussen vinden. Deze aluminiumstrip kan gemakkelijk gevonden worden door een magnetische detectiepoort in de voedingsmiddelenindustrie.

   Persoonlijk advies        Groot Assortiment         Snelle levering