Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Ergonomisch werken: zo doe je dat op de juiste manier

  Ergonomisch werken: zo doe je dat op de juiste manier

  Ergonomisch werken: zo doe je dat  

  In één van onze vorige blogs vertelden we al dat de schoonmaak een beroep is dat lichamelijk veel van je vraagt. Als het werk voor de schoonmaker lichamelijk te belastend wordt, zal die zich uiteindelijk ziek melden of erger: noodgedwongen moeten stoppen. Dat wil je natuurlijk voorkomen. En daarom is ergonomisch werken zo belangrijk!  

  Wat is ergonomisch werken? 

  Ergonomisch werken heeft alles te maken met de werkomstandigheden en de manier van werken. Een juiste lichaamshouding is hierbij uiterst belangrijk. Lichamelijke overbelasting zoals klachten aan de rug, schouders, nek, benen en armen is een van de meest voorkomende veroorzakers van verzuim.

  Lichamelijke overbelasting voorkomen

  Voorkomen is beter dan genezen! Door op tijd te handelen kun je lichamelijke overbelasting voorkomen. Het is daarom belangrijk dat je weet wat de juiste werkhouding is voor jouw werkzaamheden.

  Heb je wel eens gehad dat je na een hele dag werken thuiskwam en enorme last had van je rug of nek? Dan is de kans groot dat jij niet in de juiste lichaamshouding werkt. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen. Blijf je jarenlang werken in de verkeerde houding en in de verkeerde werkomstandigheden, dan loop je het risico om arbeidsongeschikt te raken. De juiste middelen kunnen al verlichting geven.

  Omdat iedere werkplek anders is en de werkomstandigheden verschillen, vraagt iedere plek om een andere manier van werken. De hele dag aan een bureau werken, vraagt om een andere houding dan wanneer je in de schoonmaakbranche werkt.

  Kortom: om erachter te komen of jij ergonomisch werkt, zul je naar de werkomstandigheden en werkhouding moeten kijken die op jullie werkplek wordt aangenomen. Ergonomisch werken met Avodesch

  Ergonomisch werken met Avodesch 

  Ergonomisch werken vraagt om kennis en maatwerk. Avodesch kan jou hierbij helpen. Wij bieden oplossingen aan die gebaseerd zijn op onze passie, vakkennis en ruim 20 jaar ervaring. Wij komen graag een keer bij jou langs om jullie werkwijze te inventariseren. Met onze ruime vakkennis voorzien we je graag van persoonlijk advies. Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen via telefoonnummer +31 24 372 72 92  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda