Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Consumenten of professionele stoomreiniger?

   Leestijd ca. 2min

  De industriële stoomreiniger wordt vaak ingezet voor het reinigen van vochtgevoelige plekken. Het vuil en vet wordt gereinigd met verhitte stoom van 120-150°C hierdoor word de hechting afgebroken en is de oppervlakte onmiddellijk droog en vetvrij. Door de hoge temperatuur van de condens en het water zorgen er voor dat de aanwezige bacteriën, schimmels en andere ongewenste micro-organismen gedood worden, hierdoor zal een desinfectie middel overbodig zijn. Het gebruik van een stoomreiniger scheelt schoonmaakmiddel, en ook kom je nu op plaatsen waar je normaal niet bij komt.

  Professioneel

  Wat is dan het verschil tussen een professionele en een consumenten stoomreiniger? Dat is met name de druk waarmee het apparaat werkt. Waar 2 tot 4 bar de standaard is bij consumenten stoomreiniger, beginnen professionele stoomreinigers vaak vanaf 4 bar (tot en met circa 10 bar). Ook hebben professionele stoomreinigers vaak een voorraad tank. Dit betekend dat je langer kan werken, en daarnaast hoef je na het bijvullen ook minder lang te wachten totdat het apparaat de juiste tempratuur heeft bereikt.

  Stoomdruk

  De kracht van een stoomreiniger kun je aflezen van de stoomdruk. De stoomdruk is simpel gezegd de kracht waarmee het stoom tegen het vuil wordt gespoten, af te lezen in bar. Als iets licht vervuild is, bijvoorbeeld de vloer dan is een stoomdruk van 3 bar vaak voldoende. Voor het reinigen van materialen met hardnekkig vastzittend vuil is meer dan 4 bar vaak gewenst of vereist.

  Opwarmtijd

  Een ander belangrijk punt waar een professionele machine zich in onderscheidt is de opwarmtijd. Bij een professionele machine is deze vele malen korter dan bij een gewone stoomreiniger. Professionele stoomreinigers zijn al binnen een paar seconden op temperatuur terwijl gewone stoomreinigers enkele minuten de tijd nodig hebben.

  Stoomzuigen

  Een aantal stoomreinigers zijn ook voorzien van een zuigfunctie en kunnen daardoor de vloer meteen weer volledig droog zuigen. Dit is ideaal als je een ruimte wilt reinigen waar direct weer gebruik van gemaakt moet worden. Door de vloer droog achter te laten voorkom je ook dat mensen uit kunnen glijden.

  Ononderbroken reinigen

  De meeste watertanks gebruik je zolang de watertank nog niet leeg is. Zodra deze leeg is schakel je het apparaat uit, vul je het water bij en zal de machine het water opnieuw op temperatuur brengen. Een aantal stoomreinigers is voorzien van 2 watertanks waardoor je ononderbroken kan blijven reinigen. Ideaal wanneer je grote schoonmaakklussen te doen hebt! 

   
   
  Marketing & Communicatie