Zoek

   Persoonlijk advies   024-3727292        Groot assortiment          Op voorraad is vandaag verstuurd   

Welke schrobmachine is voor jou de beste keus?

Welke schrobmachine is voor jou de beste keus?

Als je vieze en vervuilde vloeren wilt schoonmaken is het gebruik van een schrobzuigmachine natuurlijk erg prettig. Schrobzuigmachines zijn er in veel verschillende formaten, merken en ook prijsklassen. Welke machine voor jou de beste keuze is hangt af van een aantal factoren. We hebben 5 schrobzuigmachines tot €4.500 uitvoerig getest en beoordeeld.

 

Als je veel moet dweilen of moppen is het gebruik van een schrobzuigmachine misschien wel een goede optie. Deze schrobzuig of vaak ook gewoon schrobmachine genaamd moeten het werk eenvoudiger maken. Maar wat doen deze machines precies en welke machine is dan de beste keuze?

Dat hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Zo is het belangrijk om vooraf te bepalen voor welke ruimte je de machine wil inzetten. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar het type vervuiling, de grote van de ruimte maar ook hoeveel objecten er in de ruimte aanwezig zijn. Sommige machines zijn erg wendbaar en geschikt voor ruimtes met bijvoorbeeld tafels en stoelen terwijl andere machines vooral voor lange recht toe recht aan ruimtes bedoeld zijn.

Schrobzuigmachines zijn geen alles kunners, heb je de vloer al langere tijd niet op de juiste manier gereinigd dan zal een 0-beurt nodig zijn om alles schoon te krijgen. Ook is het raadzaam altijd te stofzuigen of te stofwissen voordat je een schrobmachine gebruikt. Grote stukken vuil kunnen ervoor zorgen dat de machine verstopt raakt. De stelregel is altijd: verwijder droog vuil droog.

In deze vergelijking richten we ons op de kleinere schrobzuigmachines. We testen er in totaal 5, en dat doen we in willekeurige volgorde. 

 

5 Tips:

1. Kies de juiste pads of borstels voor jouw type vloer.
2. Maak de machine na elk gebruik weer even schoon.
3. Maak voor gebruik de vloer vrij van droog vuil.
4. Gebruik niet teveel reinigingsmiddel, let op de dosering.
5. Werk ergonomisch, en loop zoveel mogelijk rechte banen.

Volgende pagina