Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Uw toilet goed schoonmaken? Ik vertel hoe het moet

   Leestijd ca. 4min

  Als je het toilet schoon gaat maken dan kun je het beste van boven naar beneden werken, begin met het plafond door met een plumeau stof en spinrag te verwijderen. Ook is het slim om te kijken naar waar normaal gesproken het minste bacteriën opzitten. Indien je milieuvriendelijk wilt poetsen kies dan voor een product met het Ecolabel of Cradle 2 Cradle certificaat. Voor de binnenkant van het toilet gebruiken veel mensen chloor dit is echter zeer slecht voor het milieu en verwijderd ook niet al het vuil.

  Volg de onderstaande stappen voor een uitstekend resultaat: 

  1.  Spoel het toilet eerst een keer door.

  2.  Gebruik een Nitril handschoen om je handen te beschermen.  Handschoen

  3.  Vul een emmer met lauw water en doseer de voorgeschreven hoeveelheid sanitair reiniger.

  4.  Gebruik een extra dosering rechtstreeks op de toiletborstel.

  5.  Borstel het toilet eerst even goed door. Zorg ervoor dat de borstel goed onder de rand en ook onder de waterlijn komt.

   

  6.  Laat de wc-borstel in het toilet staan. De sanitairreiniger heeft tijd nodig om het vuil los te weken. Aan het eind kunt u het toilet nog een keer met de borstel doorborstellen voor een optimaal resultaat.

  7.  Maak een microvezeldoek nat in de emmer met schoonmaakmiddel. Wring de microvezel doek goed uit zodat hij slechts klamvochtig is. Dus niet te nat! De microvezel doek neemt hierdoor het meeste vuil op.

  8.  Vouw de doek in meerdere vlakken zodat je langer door kunt werken. (lees hier alles over Microvezel en de juiste vouwwijze)

  9.  Ga nu werken van minder vervuild naar meer vervuild. Maak als eerste het waterreservoir schoon en werk dan door naar de viezere gedeelten. Dit zodat je eventuele viezere delen van het toilet niet uitsmeert naar de schonere delen.

  10. Maak nu de boven en onderzijde van de deksel schoon.

  11. Vouw op tijd de microvezeldoek naar een schoon vlak.

  12. Maak vervolgens de boven en onderzijde van de wc bril schoon.

  13. Vouw de doek opnieuw naar een schoon vlak en maak nu de buitenzijde van het toilet schoon.

  14. Vouw de doek naar een schoon vlak en maak nu de bovenste rand en de binnen rand van het toilet schoon.

  15. De sanitair reiniger uit punt 5 heeft nu voldoende tijd gehad om het vuil los te weken. Borstel het toilet nog een keer goed door en spoel daarna het toilet door. Spoel tegelijkertijd de borstel goed uit. Zet de borstel terug in de houder, deze is niet meer nodig.

  16. Pak een schoon vlak van de microvezeldoek. Maak de handgreep van de toiletborstel en de houder schoon en maak vervolgens ook de tegels en vloer rond het toilet schoon.

  17. Als je klaar bent met werken zorg je dat de emmer leeg is en spoel je deze om. Het microvezeldoekje mag in de was doen, maar gebruik geen verzachter!  Wanneer je werkt volgens de bovengenoemde stappen zal het toilet brandschoon zijn.

  Aangekoekt vuil
  De meeste mensen ergeren zich mateloos aan aangekoekt vuil in hun toilet. De beste methode om dit aan te pakken is met heet water, sanitairreiniger en de wc-borstel.

  Vuil onder de waterspiegel
  Soms zit er vuil onder de waterspiegel in van je toilet, hoe goed je ook het toilet schoonmaakt. In dit geval kun je ook een vaatwastablet in het water van het toilet doen. Als dit een nachtje ingewerkt is kun je vaak het vuil wegspoelen.
  Een andere manier om hardnekkige kalkaanslag te verwijderen is door gebruik te maken van WC-Cleaning Block’s. Deze “wonder” blokjes halen zeer gemakkelijk aanslag weg in het toilet.
   
   
   

  Pas op
  Gebruik absoluut geen reinigingsmiddelen door elkaar heen en probeer het ook niet zelf te mengen. Reinigingsmiddelen bevatten allemaal chemische stoffen die gevaarlijke explosieve en/of giftige gassen kunnen ontwikkelen als ze met elkaar in aanraking komen. Dit is vooral het geval bij chloor. Als chloor met urine of zeep in aanraking komt dan ontstaat er een giftig chloorgas. Wij adviseren daarom ook Cradle 2 Cradle reinigingsmiddelen van Green Care Professional.

  Bekijk hier alle Cradle 2 Cradle reinigingsmiddelen.

   

  Marketing & Communicatie