telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

CRADLE to CRADLE

Het Cradle to Cradle®-principe werd ontwikkeld door Professor Dr. Michael Braungart en William McDonough en later verder op punt gesteld door het Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA), een internationaal wetenschappelijk onderzoeks- en adviesbureau in Hamburg.

Het Cradle to Cradle®-concept omvat een gedetailleerd evaluatiemodel voor de beoordeling van producten rekening houdend met materiaal gezondheid onschadelijkheid, hergebruik van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie, koolstofbeheer, waterbeheer en sociaal beleid.

De geselecteerde green care PROFESSIONAL producten werden grondig geanalyseerd voor certificering.

  • De gebruikte materialen (chemicaliën, verpakking) zijn veilig voor de biologische en technische cycli van mens en milieu.
  • Het productdesign garandeert dat alle ingrediënten veilig herbruikbaar zijn als nutriënten in biologische en technische cycli door de natuur of de industrie. “Afval is gelijk aan voedsel”.
  • Onze productievestigingen gebruiken 100% niet-vervuilende, hernieuwbare energie ter vervanging van energie uit fossiele brandstoffen. 100% koolstofneutralisatie.
  • Waterkwaliteit wordt beschermd en verrijkt doorheen het proces.
  • Het bedrijf zet zich in voor sociale en ecologische rechtvaardigheid, alsook voor biodiversiteit.


Cradle to Cradle® is eco-effectief aangezien het “afval”-concept met het juiste productdesign wordt geëlimineerd, in tegenstelling tot eco-efficiëntie dat afval slechts vermindert, minimaliseert of vermijdt.

Cradle to Cradle® in combinatie met de andere Ecolabels gaat verder dan prestaties alleen en voldoet aan alle eisen voor een integraal duurzaam productdesign.

“Vandaag is het technisch mogelijk om eco-effectieve en toch krachtige producten te ontwikkelen die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen,” aldus Frank Vancraeyveld. “Dankzij onze decennialange ervaring als duurzaamheidspionier hebben we de Werner & Mertz Group tot op dit punt gebracht. Dat we nu worden erkend als de eerste onderneming ter wereld die de Cradle to Cradle Gold-certificering in ontvangst mag nemen met een uitgebreid assortiment professionele schoonmaak- en onderhoudsproducten, is het meest overtuigende bewijs van ons succes.”

 

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

  Persoonlijk advies        9,2 Kiyoh klantbeoordelingen         Snelle levering  

Green Care Professional Sanet Zitrotan 1 ltr

Zure sanitairreiniger
Vanaf €2,29

Green Care Professional Sanet Zitrotan 5 ltr

Zure sanitarreiniger
Vanaf €11,11

Green Care Professional Tanet SR15 1 ltr

Krachtige vloer- en oppervlakkenreiniger met uitzonderlijke milieu-eigenschappen. Respecteert de biologische cycli en draagt zorg voor de gezondheid en veiligheid van het schoonmaakpersoneel.

Vanaf €3,10

Satino Black Poetsrol Midi 1lgs Wit 6x300 mtr

1 laags geperforeerd poetspapier voor algemeen gebruik in een midi formaat, 6 rollen per verpakking. Breed inzetbare Cradle to Cradle poetsrol voor optimale hygiëne

€47,80

Satino Black Poetsrol Mini 1lgs Wit 12x120 mtr

1-laags geperforeerd poetspapier voor algemeen gebruik in een mini formaat, 12 rollen per verpakking. Breed inzetbare Cradle to Cradle poetsrol voor optimale hygiëne.

€43,99