Zoek

   Persoonlijk advies over schoonmaken   024-3727292        Groot assortiment met meer dan 5.000 producten         Op voorraad is vandaag verstuurd   

Powersterko Recycled Materials

Powersterko Recycled Materials

Door nieuwe technieken is het nu mogelijk om veel dunnere afvalzakken te produceren van gerecycled materiaal. Toch is de nieuwe afvalzak van PowerSterko® Recycled Materials sterk genoeg om te gebruiken zoals je gewend bent.

 

PowerSterko® Recycled Materials
Dunner, duurzamer en sterk

 


Door nieuwe technieken is het nu mogelijk om veel dunnere afvalzakken te produceren van gerecycled materiaal. Toch is de nieuwe afvalzak van PowerSterko® Recycled Materials sterk genoeg om te gebruiken zoals je gewend bent.


Een baanbrekend product
Paardekooper introduceert de nieuwe generatie gerecyclede afvalzakken: de PowerSterko® Recycled Materials. Deze dunne afvalzak, die voor minimaal 80 procent uit post-consumer recycled plastic bestaat, is net zo’n krachtpatser als reguliere afvalzakken van nieuw materiaal. De afvalzakken zijn perfect toepasbaar voor professioneel gebruik en bijvoorbeeld inzetbaar voor schoonmaak of horeca-doeleinden. Ondertussen bespaar je op het het gebruik van nieuw plastic en belast je het milieu minder.

Stap nu over op de nieuwe, dunne afvalzak van PowerSterko® Recycled Materials en zet een grote stap naar een lagere ecologische voetafdruk.Productieproces in Europa
Niet alleen het gebruik van gerecyclede grondstoffen maakt de PowerSterko® Recycled Materials tot een duurzamere keuze, ook de herkomst ervan. Het totale productieproces, van het inzamelen en het recyclen van het plastic tot het produceren van de zakken, vindt plaats in Europa. Deze meer lokale aanpak verkort de transportketen drastisch en verkleint ook de CO2- voetafdruk van de afvalzak.

Reductie en recycling
De PowerSterko® Recycled Materials afvalzakken passen bij het doel van Paardekooper om het assortiment aan eenmalige plastic producten gemiddeld voor minimaal 35% te laten bestaan uit gerecyclede plastics, wat we bekrachtigd hebben met de ondertekening van het Plastic Pact NL.

De combinatie van duurzaamheid en functionaliteit maakt de zak uniek in zijn soort:
De afvalzakken zijn voor het overgrote deel gemaakt van post-consumer waste: in Europa ingezameld plastic afval van topkwaliteit.

De gebruikte afvalstromen zijn EuCertPlast-gecertificeerd volgens de Europese standaard EN-15343:2007. Ook voldoen ze aan de certificeringseisen van de nieuwe VLAREMA-wetgeving, het reglement m.b.t. duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen dat geldt in Vlaanderen. Hierdoor ben je er 100 procent zeker van dat de afvalzakken zijn gemaakt van gerecycled plastic.

Zoals alle PowerSterko®-producten zijn ook de PowerSterko® Recycled Materials voorzien van een FSC-gecertificeerde banderol en omdoos.

MVO paspoort
De milieu-impact van de PowerSterko® Recycled Materials afvalzakken is op onafhankelijke wetenschappelijke wijze vastgesteld door The LCA Centre.

Wil je meer informatie over de PowerSterko® Recycled Materials? Neem dan contact op met Avodesch

 

 

 

 
 
 

 

Geschreven door:
 
Linda van Vugt
 
Bekijk hier alle blog's van Linda

 

 

 

 

.