Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Kleurgecodeerd schoonmaken, waarom is het belangrijk?

  Kleurgecodeerd schoonmaken, waarom is het belangrijk?

  Kleurgecodeerd schoonmaken, waarom is het belangrijk?

  We schreven eerder al een blog over de gekleurde microvezeldoeken van Wecoline en de optimale ondersteuning van het kleurgecodeerd reinigen. Maar wat is kleurgecodeerd reinigen nu eigenlijk precies en waarom is het belangrijk?

  Doel

  Kleurcodering is een controlemiddel en een component van het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Point) om kruisbesmetting tegen te gaan. HACCP is begin jaren 60 ontwikkeld door de NASA als concept voor voedselveiligheid van het ruimtevoedsel. Tegenwoordig wordt het overal ter wereld gebruikt om biologische, chemische en fysieke risico’s te vermijden. Wanneer je te werk gaat met het zogenoemde kleurcoderingssysteem, houdt dit in dat iedere ruimte met een andere kleur schoongemaakt wordt.

  Hoe kan je er voor zorgen dat ruimtes/zones via de HACCP methode (kleurcodering) worden gereinigd?

  Voorzie elke ruimte of werkplek van een kleur; wit wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor de algemene schoonmaak. Voor eetruimtes, kantoren, lobbies, gangen en lokalen wordt de kleur blauw gebruikt. Voor de keuken of desinfectie wordt geel gebruikt. Sanitaire ruimtes met rood schoongemaakt.  Voor vloeren wordt er de kleur groen gebruikt.

  Maar stel, je wilt in je bedrijf elke afdeling met eigen producten laten werken zodat er geen kruisbesmeting kan plaats vinden. Dan zou je dus ook kunnen zeggen: De hele afdeling keuken werkt met geel. (dus ook moppen etc terwijl je die op de vloer gebruikt….)

  Je bent zelf vrij om de kleur voor welke ruimte of werkplek te gebruiken, mits je het maar vast legt in de hygiënecode of het werkplan.

  Toepasbaar in diverse branches

  In diverse branches wordt met dit professionele systeem gewerkt. Grote kans dat dit systeem toepasbaar is in jouw branche! Avodesch heeft een breed assortiment aan producten die het kleurgecodeerd systeem ondersteunt.

  De gekleurde doekjes van Wecoline zijn een voorbeeld van schoonmaakmaterialen die te gebruiken zijn in een kleurgecodeerd systeem. Daarnaast heeft Avodesch diverse andere professionele schoonmaakmaterialen met een kleurgecodeerd systeem.

  Ook de materialen van Salmon zijn hier een voorbeeld van. De producten van Salmon zijn ontworpen om de zichtbaarheid van je controle op hygiëne te verhogen en te verbeteren. Benieuwd naar de producten van Salmon? Deze zijn hier te vinden.

  Assortiment

  Voor de professionele schoonmaker die gelijk aan de slag wil, bieden wij diverse disposable concepten waaronder Clean ’n Easy. De range bestaat uit ready to use nonwoven, droog of geïmpregneerd met reinigingsmiddel of droge microvezeldoeken en vloermoppen.

  Doordat je direct aan de slag kunt met altijd schone materialen, verklein je niet alleen de kans op kruisbesmetting, maar bespaar je ook nog eens tijd.

  Zou je dit professionele schoonmaaksysteem ook willen implementeren bij jou op de werkvloer, maar zou je hier graag wat uitgebreidere uitleg over willen? Neem dan zeker eens contact met ons op! Dat kan via info@avodesch.nl of via telefoonnummer 024 372 72 92.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda