Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Dit wil je vast weten over bacteriën in de keuken

  Dit wil je vast weten over bacteriën in de keuken

  Dit wil je vast weten over bacteriën in de keuken?

  Als je moest kiezen tussen het eten van een boterham op het toilet of in de keuken, wat zou je dan kiezen? De keuken natuurlijk! Benieuwd waarom we je dit dilemma voorleggen? In onze nieuwe blog leggen we het je uit.

  Feestlocatie voor bacteriën

  We leggen je dit bizarre dilemma voor omdat is gebleken dat de meeste bacteriën graag een feestje bouwen in de keuken. Op het geliefde vaatdoekje dat veel gebruikt wordt om de keuken schoon te maken, zouden namelijk al miljarden bacteriën leven. Niet over de hele doek, nee, over één vierkante centimeter, zo schreef Quest al eerder.

  Onlangs besteedden we al aandacht aan hygiëne in de keuken. Juist om voedselinfecties te voorkomen, is het belangrijk om de keuken in jouw restaurant, café, bistro of kantoor goed schoon te houden. Dit gebeurt vooral door te werken met schone materialen. Je kunt de keuken iedere dag schoonmaken, maar als je geen schone materialen gebruikt dan maak je de keuken één groot speelparadijs voor bacteriën. Je veegt het vuil als het ware alleen maar uit.

  Gemiddeld worden vaatdoekjes ongeveer een week gebruikt en in sommige gevallen zelfs langer. Reken maar uit hoeveel bacteriën er dan dansen in de keuken. Het wordt dan ook aangeraden om doeken regelmatig te vervangen.

  Clean ’n Easy

  Voor de professionele schoonmaker die gelijk aan de slag wil, bieden wij diverse disposable concepten waaronder Clean ’n Easy. De range van deze doeken bestaat uit ready to use nonwoven, droog of geïmpregneerd met reinigingsmiddel, droge microvezeldoeken en vloermoppen. Je kunt hierdoor meteen aan de slag.

  Zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen, want hiermee bespaar je tijd én verklein je de kans op kruisbesmetting. Bijkomend voordeel: je hoeft ze niet te wassen, maar kunt deze doeken gelijk weggooien. Wil je meer informatie over de disposable microvezeldoeken van Clean ’n Easy? Klik dan hier.

  Zou je graag een keer persoonlijk advies willen over bepaalde producten, technieken of materialen om jouw keuken optimaal schoon te maken? Neem dan contact met ons op. We komen graag een keer bij je langs om te inventariseren en een schoonmaakplan op maat op te stellen.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda