Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Hoe schoon ga jij te werk op jouw werkplek?

  Hoe schoon ga jij te werk op jouw werkplek?

  Hoe schoon ga jij te werk?

  Of het nu gaat om een bedrijfskantine, een restaurant of een café; het is maar goed dat we niet altijd weten hoe een keuken eruitziet. Niet voor niets kreeg dit thema al een televisieprogramma: De Smaakpolitie met Rob Geus als presentator. “Man, man, man…” Dat programma liet maar al te goed zien hoe belangrijk het is om op een hygiënische manier te werk te gaan in de keuken. Het laatste wat je als consument binnen wilt krijgen, zijn ziekmakende bacteriën die van een onhygiënisch aanrecht vandaan komen.

  Help

  Of nog zo’n horrorscenario: dat je lekker aan het genieten bent van één van je favoriete gerechten, om er vervolgens achter te komen dat de kok een extraatje voor je heeft achtergelaten. Een spoor van DNA… Juist, een haar. Dag trek, hallo misselijkheid.
  Vervelend voor de gasten, maar net zo goed voor de kok. Je krijgt er immers toch een klacht bij en zult moeten compenseren om de desbetreffende gasten weer tevreden te stellen.
  Dat blijkt al wel een aantal keer gebeurd te zijn. Een paar jaar geleden werden er nog 129 restaurants onder verscherpt toezicht gezet, waarvan de helft werd beboet voor onhygiënisch en verrot eten.

  Maatregelen

  Gelukkig weten de meesten die met voedsel werken wel hoe belangrijk persoonlijke bescherming, hygiëne en voedselveiligheid zijn. Zo zie je bij de meeste keukens of restaurants dat er gebruik wordt gemaakt van een haarnetje, koksmuts, slagersmuts of baardmasker.
  Er zijn talloze middelen. Naast bovengenoemde bestaan er namelijk ook nog disposable jassen of schorten, gepoederde of ongepoederde handschoenen en ga nog maar even door. Daarnaast zijn desinfecterende handzeep en ontsmettende handgel essentiële middelen.

  Advies

  Iedere klant is natuurlijk uniek en dat vraagt om maatwerk. Wil je graag een keer advies? Neem dan contact op met onze adviseurs. Onze adviseurs kunnen voor elke klant een uniek en eigen schoonmaakplan maken. Met dat schoonmaakplan, weet je op welke manier én met welke middelen en materialen er schoongemaakt moet worden voor een optimaal resultaat. Neem voor advies contact op via 024-3727292 of mail naar info@avodesch.nl  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda