Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Waarom je een professioneel schoonmaakplan wilt gebruiken?

  Waarom je een professioneel schoonmaakplan wilt gebruiken?

  Waarom je een professioneel schoonmaakplan wilt gebruiken


  Nog heel even en dan zitten we alweer in 2020! Grote kans dat jij druk bezig bent met nieuwe plannen voor jouw bedrijf. Tipje: vergeet dan ook zeker het professionele schoonmaakplan niet! Waarom? Dat lees je in deze blog.

  Als we vragen hoe de voorraadkast of opbergruimte eruitziet bij jou op het werk, wat is dan jouw antwoord? Grote kans dat je diverse soorten schoonmaakmiddelen erin hebt staan met verschillende kleurtjes, van een tal verschillende merken, aangevuld met diverse producten en materialen. Het is iets dat wij steeds vaker tegenkomen in de praktijk.

  Maar wist je dat het gebruik van diverse soorten schoonmaakmiddelen het gevaar verhoogt op verkeerd gebruik en andere bijkomende veiligheidsrisico’s? Om dit te voorkomen hebben wij een hele makkelijke oplossing: een professioneel schoonmaakplan!

  Professioneel schoonmaakplan Door een professioneel schoonmaakplan in te voeren bij jou op de werkvloer kan een veilige, snelle en effectieve manier van schoonmaken gewaarborgd worden en verminder je de schoonmaakinspanningen van je medewerkers. Daarnaast bespaar je kosten omdat je maar een kleine selectie schoonmaakmiddelen nodig hebt om je taken uit te kunnen voeren.

  Maar hoe komt zo’n schoonmaakplan nu tot stand? Er zijn zes punten die van belang zijn bij een professioneel schoonmaakplan:

  1. Het eerste belangrijke punt is oppervlaktebepaling. Hierbij kijk je naar welke soorten oppervlakten er schoongemaakt moeten worden.
  2. Het tweede is handeling, want hoe ga je het aanpakken om tot het juiste resultaat te komen?
  3. Het derde punt is frequentie. Hierbij ga je na hoe vaak bepaalde oppervlakten schoongemaakt moeten worden.
  4. Het vierde punt is productbepaling: welk middel ga je gebruiken en welke dosering?
  5. Daarna ga je kijken naar de methode. Welke schoonmaakmiddelen en -materialen zet je in voor de oppervlakten?
  6. Het laatste belangrijke punt is uitvoering en controle. In je plan staat duidelijk beschreven hoe een bepaald oppervlak of object schoongemaakt moet worden. Denk hierbij goed aan punt vier en vijf.

  Met een professioneel schoonmaakplan krijg je met maar een paar schoonmaakmiddelen al het gewenste effect, voorkom je overdosering en weet iedereen preciés hoe een bepaald object of een bepaalde oppervlakte schoongemaakt moet worden.

  Natuurlijk is iedere werkomgeving anders en vraagt ieder object of oppervlak om een andere methode en een ander middel. Om je goed op weg te helpen, hebben we op onze website een standaard schoonmaakplan die je gratis en snel kunt downloaden. Wil je een professioneel op maat gemaakt schoonmaakplan, opgesteld door één van onze persoonlijke adviseurs? Ook die is aan te vragen op onze website*.

  Klik hier voor meer informatie en neem contact met ons op!

  *Het professionele schoonmaakplan kan alleen worden aangevraagd door bedrijven.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda