Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Toetsenbord RTL4-presentator zes keer meer vervuild

  Hoe vies is een toetsenbord? Die vraag kreeg de redactie van het RTL4 programma #Durftevragen. Reden genoeg voor de redactie om TH&P als specialist te vragen.

  “De toetsenborden op de Nederlandse plekken zijn vies”, zegt TH&P. “En met vies bedoelen wij ook echt vies. Kijk maar eens naar uw eigen toetsenbord. Hoeveel vuil ziet u er zo tussen zitten? En dan hebben we het nog niet eens over de onzichtbare viezigheid zoals bacteriën.”

  Hoe vies precies?
  Maar hoe vuil een toetsenbord nou precies is wilde Nicole uit Schiedam wel weten. Daarom stelde ze deze vraag aan het RTL4-programma #Durftevragen.

  Presentator Ferry de Graaf ging voor Nicole op onderzoek uit en kwam er al snel achter dat een gemiddeld Nederlands toetsenbord heel vies is. 95 procent van de toetsenborden op de Nederlandse werkplekken is vervuild.

  Zes keer meer vervuild
  Net zoals het eigen toetsenbord van de presentator, zo bleek uit de meting van TH&P. Zijn toetsenbord was zes keer meer vervuild dan de norm. “Gelukkig is het toetsenbord meteen gereinigd en werkt Ferry nu weer achter een fris en fruitig toetsenbord”, aldus TH&P.

  De presentator ging zelf ook nog even op onderzoek uit. Hij was wel eens benieuwd hoe vies het toilet op de redactie precies is. TH&P: “Hij kwam er al snel achter dat dat eigenlijk reuze mee valt. Het toilet was veel schoner. En dat klopt want wc wordt dagelijks gereinigd. Een Nederlands toetsenbord bevat gemiddeld vierhonderd keer meer bacteriën dan een wc-bril.”

   

  Bron: Servicemanagement