Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Tien leuke weetjes over het toilet, wist jij ze al?

   Leestijd ca. 1min

  We besteden per jaar best veel tijd op het toilet. Maar wat weet u eigenlijk allemaal over het toilet? Hieronder vindt u 10 leuke weetjes:

  1. Jaarlijks 2.500 keer
  Een gemiddeld persoon gaat per jaar ongeveer 2.500 keer naar het toilet. Dit komt neer op zo’n 7 keer per 24 uur.

  2. Het achterste toilethokje
  Mensen kiezen onbewust voor een toilethokje wanneer er een rij toiletten beschikbaar is. Wanneer het erg druk is hebben we vaak geen keuze, maar als het rustig is kiezen vrijwel alle mensen het liefst voor het hokje helemaal achteraan de ruimte. Dit geeft een groter gevoel van privacy. Omdat bijna iedereen dit denkt is dit hokje het meest onhygiënisch van de hele rij.

  3. 21.000 vellen toiletpapier
  Natuurlijk, de ene persoon verbruikt wat meer dan de ander, maar gemiddeld verbruiken we op jaarbasis bijna 21.000 toiletpapiervelletjes per persoon. Omgerekend zijn dit er tussen de 55 en de 60 per dag.

  4. Blaasontsteking van openbaar toiletten
  Vrouwen kunnen een blaasontsteking krijgen als gevolg van een bezoek aan het openbaar toilet. Dit heeft niet zo zeer te maken met het openbaar toilet, maar vooral met het feit dat dames hier niet op de bril willen gaan zitten. Dit vinden zij niet hygiënisch en dus blijven zij er met de bips boven hangen om te plassen. Deze plashouding veroorzaakt blaasontsteking.

  5. 6 op de 10 dames willen niet op een toilet zitten
  Veel mensen hebben moeite met het naar het toilet gaan bij vreemden of in een openbare gelegenheid. Het idee dat anderen ook op de pot zitten zorgt ervoor dat we het liever niet doen. Mannen komen er vaak makkelijk vanaf als het alleen om de kleine boodschap gaat. Voor vrouwen is het wat lastiger. Maar liefst 6 op de 10 vrouwen gaat niet op een vreemde bril zitten. Bij mannen gaat het overigens om 1,5 op de 10.

  6. Officiële Wereld Toilet Dag
  Ruim een kwart van de kindersterfte in de wereld wordt veroorzaakt door gebrek aan schoon drinkwater en het ontbreken van een fatsoenlijk toilet. Om dit onder de aandacht te brengen is er een officiële Wereld Toilet Dag. Deze wordt jaarlijks gehouden op 19 november.

  7. Toiletmannetjes en –vrouwtjes
  In meerdere landen ter wereld zijn de welbekende toiletpoppetjes al afgeschaft. We hebben het over de figuurtjes die aangeven of het om een heren- of damestoilet gaat. Er is namelijk geen poppetje voor mensen die zich geen van beide voelen.

  8. Vrouw krijgt 30.000 dollar na het breken van de toiletpot
  Een zwaarlijvige dame dacht even rustig een plasje te plegen bij een Amerikaanse fastfoodketen. Dit ging niet helemaal zoals het moest. De toiletpot was niet bestand tegen het gewicht en brak doormidden. Hierbij liep de dame letsel op. De oorzaak zou nalatigheid zijn in plaats van het gewicht van de dame, dus zij kreeg een schadevergoeding van 30.000 dollar.

  9. Grootste toiletgebouw
  Er zijn enorm grote kantoorgebouwen ter wereld waarin bizar veel toiletten te vinden zijn. Dit moet ook wel, want er zijn veel mensen aanwezig. In China staat een gebouw met alleen maar openbaar toiletten. Er is dus geen kantoor gevestigd en er woont ook niemand. Het 3 etages hoge pand heeft in totaal meer dan 1.000 toiletpotten voor iedereen die nodig moet en toevallig voorbij loopt.

  10. Boete voor niet doorspoelen toilet
  Wereldwijd zijn er nogal wat vreemde wetten te vinden. Er zijn ook eigenaardige wetten die betrekking hebben op toiletgebruik. U kunt bijvoorbeeld een vrij hoge boete krijgen wanneer u een toilet vergeet door te spoelen in Singapore. Verblijft u in de Schotse Hooglanden en moet u naar het toilet? U kunt zomaar overal aanbellen. Het is hier namelijk strafbaar om iemand toegang tot het toilet te weigeren, ook thuis.

  Het toilet is toch wel bijzonder

  Er zijn best leuke weetjes over toiletten. Uiteindelijk hechten we veel waarde aan toilethygiëne. Voor al uw vragen over hygiëneproducten voor de sanitaire ruimte kunt u vrijblijvend contact opnemen met Avodesch, via e-mail info@avodesch.nl of telefoonnummer +31 (0)24 3727292.

  Bron: MTS

  Marketing & Communicatie