Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Het hart voor milieu brengt Nijmegen en Arnhem samen

  De eeuwige strijd tussen Nijmegen en Arnhem, hoelang zou die nog duren? Het Rijn- Waal fietspad verbindt Nijmegen inmiddels met Arnhem: de weg naar de verzoening. Het Arnhemse schoonmaakbedrijf Hommerson en de Nijmeegse groothandel in schoonmaak- en hygiëneproducten Avodesch hebben dit pad gevonden: samenwerken voor een beter milieu.

  Schoonmaakbedrijf Hommerson heeft kwaliteit en milieu hoog in het vaandel staan. Nancy Hommerson: “Wij willen goed zijn voor mens, milieu en maatschappij, dat zit in ons bloed. Zodoende zijn we ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Het eerste betekent dat wij aan kwaliteitsmanagement doen. Al onze processen zijn in kaart gebracht en worden opgevolgd en gecontroleerd. Het ISO 14001 certificaat houdt in dat je bezig bent met milieumanagement, uitstoot van Co2 reduceert, zuinig omspringt met water en minimaal chemische middelen gebruikt. Kortgezegd: het milieu zo min mogelijk belast. Zo rijden we in elektrische auto’s en op aardgas. Een logisch vervolg is milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

  Avodesch biedt alles op het gebied van schoonmaakmiddelen en - materialen. Een middelgroot bedrijf met de power van een grote speler door hun uitgebreide assortiment, deskundigheid en passie voor schoonmaak. Avodesch onderscheid zich door een uitgekiend assortiment minder milieu belastende producten waar fabrikant Werner & Mertz met haar Green Care Professional lijn een prominente
  rol in speelt. Mark in den Bosch: “Werner & Mertz produceert de ‘Green Care Professional’ schoonmaakproducten via het ‘Cradle to Cradle’ principe: alle materialen en stoffen uit de producten kunnen zonder kwaliteitsverlies hergebruikt worden waardoor er een gesloten materiaalcyclus ontstaat. Collega Jørn van Dijck vult aan: “Denk aan eigen opgepompt water, plantaardige grondstoffen, biologisch afbreekbare producten en verpakkingen van gerecycled petflessen.”

  “Als een van de eerste schoonmaakbedrijven uit de regio gaan wij werken met deze milieuvriendelijke lijn”, vertelt Richard Hommerson. De schoonmaaklijn ‘Green Care Professional’ biedt een volledige range aan producten geschikt voor alle toepassingen van interieur, sanitair en vloeren. We hebben vooraf eerst getest: het maakt goed schoon, ruikt fris en een prettige bijkomstigheid, het is ook beter voor onze medewerkers. Onze schoonmakers zitten veel met hun handen in het water. Eén van de collega’s heeft zelfs geen huidirritaties meer.

  Steeds meer bedrijven zien het belang van maatschappelijk ondernemen. De schoonmaak is daar een onderdeel van. “Echter, moet je het kostenplaatje wel in ogenschouw blijven houden, niet iedereen is bereid meer te betalen voor milieuvriendelijk ondernemen. Met deze producten is het in veel gevallen zelfs mogelijk een besparing te realiseren.”, aldus Mark. “Schoonmaak is beleving: je wilt een schoon kantoor dat lekker ruikt. Het is fijn om te zien dat de schoonmakers met risicoloze producten werken. Op de verpakking van deze schoonmaakmiddelen staat geen Andreaskruis - het gevarensymbool voor chemische stoffen - want het zijn veilige producten. Ons personeel is blij met de overstap. En ook de klanten waarderen het”, stelt Richard.

  De twee bedrijven hebben elkaar gevonden. Zeker vanwege de visie die ze samen hebben: de klant zijn wens is uitgangspunt
  en service staat voorop. “Als een klant extra uitleg wil over het product of heeft meubilair of vloeren van een materiaal dat speciale aandacht vergt, dan gaan we samen naar de klant toe”, besluit Nancy.

  Nijmeegse Avodesch en Arnhemse Hommerson laten zien dat de twee steden best samengaan. Wie volgt?

  Bron: Nijmegen Business