Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Verantwoord en hygiënisch handen drogen

  Verantwoord en hygiënisch handen drogen

  Verantwoord en hygiënisch handen drogen

  De wereld staat op zijn kop en dagelijks horen we vaak om ons heen hoe groot de noodzaak is om grondig je handen te wassen. Over dit topic is veel informatie te vinden op onze website. Zo vind je informatie op welke manier je je handen moet wassen, welke producten wij verkopen en wanneer het belangrijk is om je handen te desinfecteren.

  Zeker net zo belangrijk is het drogen van je handen. Er zijn verschillende manieren om je handen te drogen. Recent onderzoek* toont aan dat handen drogen met papieren handdoekjes veruit de meest hygiënische en verantwoorde manier is om je handen te drogen. Maar waarom dan? Dat lees je in deze blog.

  Waarom een papieren handdoekje?

  Laten we eerst eens ingaan op de vraag waarom we een papieren handdoekje moeten gebruiken. Het antwoord is eenvoudig: door je handen te drogen met een papieren handdoek blijven bacteriën aan de vezels van het papier kleven. Het papieren handdoekje deponeer je vervolgens na gebruik direct in een afvalzak waardoor kruisbesmetting uitgesloten wordt. Wist je dat een papieren handdoekje zorgt voor driekwart minder bacteriën op je handen?

  En hoe zit het dan met de textielrol?

  Je handen kan je ook drogen met een textielrol. Deze rol zorgt, in tegenstelling tot papieren handdoekjes, maar voor een hele kleine afname van bacteriën. Daarnaast zal je in de praktijk merken dat je vaak eerst een nat gedeelte pakt, voordat je de rol kunt gaan gebruiken. Bovendien verdwijnt het gebruikte gedeelte in een opvangbak, een broedplaats voor bacteriën.

  En dan de klassieke heteluchtdroger…

  Uit de laatste onderzoeken* blijkt dat een handdroger juist zorgt voor een toename van bacteriën. Een handdroger neemt bacteriën niet op, maar verspreid deze door de ruimte. De verspreiding van deze bacteriën kan oplopen tot 2 meter. In een anderhalve meter samenleving is dit dus absoluut niet wenselijk.

  Conclusie

  Wij raden aan om zoveel mogelijk je handen te drogen met papieren handdoekjes. Naast het feit dat dit de meest effectieve methode is om je handen te drogen, blijkt uit onderzoek ook nog eens dat het de meest snelle manier is. Namelijk drie keer sneller dan je handen drogen met een handdoekrol en zelfs vijf keer sneller dan gebruik te maken van een heteluchtdroger.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda