Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Een tegelvloer schoonmaken, hoe doe je dat?

   Leestijd ca. 1.30min

  Tegelvloeren worden vaak gekenmerkt door hun wat matte uiterlijk waardoor je vlekken snel ziet. Vaak doet het stoffen of wissen van vuil hier al wonderen. Dit kan heel simpel door eerst te stofzuigen en vervolgens met een beetje water en een microvezel mop te reinigen. Mocht alleen water en een microvezelmop niet genoeg zijn gebruik dan een zeer kleine dosering reinigingsmiddel.

  Overdosering van reinigingsmiddelen kan leiden tot vlekken op het tegeloppervlak. Moet je nog een mop systeem aanschaffen? Denk dan even goed na over je keuze. Kies bij voorkeur een mop systeem met een schoon en vuilwater emmer. Met deze werkwijze mop je telkens met een relatief schone mop je vloer en voorkom je dat je vuil water opnieuw op je vloer aanbrengt.

  Reinigingsmiddelen die met een glans-, bescherm- of impregnerings laag werken, werken ook niet op een tegelvloer. Dit omdat het tegel oppervlakte geen vocht opneemt, deze laag blijft hierdoor liggen wat weer nieuwe vervuiling aantrekt. Ook is er met deze middelen veel kans op uitglijden, ook verpest dit het matte uiterlijk van de tegel.

  Grondige reiniging

  Eens in de zoveel tijd is het raadzaam de tegelvloer grondig te reinigen. Het is dan raadzaam alle materialen en obstakels in de ruimte te verwijderen zodat je goed kan werken. Breng de juiste hoeveelheid reinigingsmiddel aan op de tegelvoer en schrob dit in met een borstel. Laat dit ongeveer 5 minuten inwerken. Zorg dat het reinigingsmiddel niet opdroogt op de tegelvloer. Neem na de inwerktijd het reinigingsmiddel op van de vloer. Gebruik bij voorkeur een waterstofzuiger, hierdoor kun je gemakkelijk het water opnemen van de vloer en laat je een uiterst droge vloer achter. Op deze manier wordt ook het achtergebleven reinigingsmiddel met daarin opgelost vuil beperkt. Mop ten slotte de vloer na met een microvezelmop en een beetje schoon water. Hierdoor wordt ook het laatste beetje reinigingsmiddel van de vloer opgenomen en resulteert dit in een streeploos schone tegelvloer.

  Vieze voegen

  Voorkomen is beter dan genezen. In dit geval is dat ook zo, als je vuil teveel tijd geeft zal het in de voegen trekken waardoor het er vervolgens weer lastig uit te halen is. Een stoomreiniger waar ik al eerder over vertelde kan een goede oplossing zijn, ook zijn een reinigingsmiddel zoals de Tana Karacho kan de uitdaging aan.

   

   

   

  Marketing & Communicatie