Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Links een kuch, rechts van je een loopneus.. Zo overleef jij het griepseizoen.

  Zo overleef jij het griepseizoen. 

   

  Links een kuch, rechts van je een loopneus, om je heen rondvliegende bacteriën en bacillen.

   
  Kriebels
  Zo links en rechts zullen vast al een paar stoelen gevuld zijn met leegte omdat enkele collega’s thuis in bed moeten herstellen van de griep. Krijg jij er lichtelijk de kriebels van als iemand om je heen vreselijk loopt te hoesten en te proesten? Niet zo raar, want met de gedachte dat griep hartstikke besmettelijk is, wil je er natuurlijk alles aan doen om te voorkomen dat jij besmet wordt. Iedereen kan immers griep krijgen. Hoe dichter mensen naast elkaar zitten, des te groter de kans op besmetting. Dan zit je er niet echt op te wachten dat een collega in zijn hand loopt te hoesten en vervolgens alles aanraakt op kantoor.
   
  Zo werkt besmetting. Als die collega in zijn of haar hand hoest en vervolgens de deurklink beetpakt, dan hoeft de volgende alleen maar aan diezelfde deurklink te zitten en bijvoorbeeld in zijn ogen te wrijven om ook besmet te raken. Het griepvirus zit namelijk in de keel, neus en luchtwegen van iemand die besmet is. Er is maar één nies, hoest of conversatie nodig om het virus de lucht in te krijgen of voorwerpen te besmetten.

  Voorkomen is beter dan genezen
  Je kunt enkele dingen doen om besmetting te voorkomen. Het sleutelwoord is: hygiëne. Was je handen daarom regelmatig met water en zeep. Vooral als je naar het toilet gaat. Ben je zelf geveild door de griep en wil je voorkomen dat je anderen besmet? Was ook dan regelmatig je handen met water en zeep. Houd een papieren zakdoekje voor je neus of mond als je voelt dat je moet niezen. Gooi het papieren zakdoekje vervolgens weg en was je handen met water en zeep. Je kunt ook een handgel gebruiken met een desinfecterende werking, onthoudt natuurlijk dat je handen slechts tijdelijk gedesinfecteerd zijn. 
   
  In de onderstaande instructie video's wordt goed uitgelegd hoe je het beste je handen kunt wassen en desinfecteren. Voor het wassen van je handen geldt de volgende instructie:
   
  1. Maak je handen nat met water.
  2. Doe de zeep in je handen.
  3. Wrijf je handpalmen met zeep over elkaar.
  4. Was de buitenkant van je handen.
  5. Wrijf tussen je vingers.
  6. Was je vingertoppen, duim, en zorg dat je nagels goed schoon zijn.
  7. Spoel je handen af met water.
   
  Wanneer je een desinfectie foam gebruikt hoef je je handen nadien niet af te spoelen. 
   
   
  Natuurlijk bestaan er ook diverse schoonmaakmiddelen om je omgeving goed schoon te houden of zelfs te desinfecteren.
   

  Iedereen die toch geveild is door de griep: beterschap! En voor wie nog niet de griep heeft gehad, onthoud: hygiëne is het sleutelwoord!

   

   

   

   

  Geschreven door:
   
  Mark in den Bosch
   
  Bekijk hier alle blog's van Mark