Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Zo ben je voorbereid op een uitbraak van het norovirus

  Zo ben je voorbereid op een uitbraak van het norovirus

  Zo ben je voorbereid op een uitbraak van het norovirus

  Misselijkheid, buikkrampen, diarree en besmettingsgevaar, we hebben het hier over het norovirus. Wist je dat ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders per jaar buikgriep krijgen en dat dit in ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus? Het laatste wat je wilt, zeker als je in zorginstellingen werkt, is een uitbraak. In deze blog vertellen we hoe je je hier goed op voor kunt bereiden.

  Het norovirus is een ontsteking aan de darmen. Heb je dit virus te pakken, dan zul je snel last hebben van overgeven, dunne ontlasting, misselijkheid, koorts en meer klachten. Het is iets dat ontzettend vaak voorkomt en iets dat zeer besmettelijk is.

  Tussen besmet raken en ziek worden zit ongeveer drie dagen. Grote kans dat jij het virus opgelopen hebt op het toilet. Het virus zit namelijk in ontlasting en braaksel van iemand die het norovirus heeft. Maar je kan het niet alleen krijgen via het toilet. Besmetting kan namelijk ook via deurklinken, spoelknoppen, kranen en wastafels plaatsvinden.

  Norovirus voorkomen

  Het norovirus is nooit helemaal te voorkomen, maar je kunt het voor een groot deel voorkomen door hygiënische maatregelen te nemen. Heeft iemand bij jou op de werkvloer last van het virus? Zorg dan dat het toilet goed schoongehouden wordt. Dit geldt ook voor de deurklinken, -knoppen, kranen en wastafels. Daarnaast dien je regelmatig je handen te wassen. Onder andere na ieder toiletbezoek en voor het (bereiden van) eten.

  Je dient extra alert te zijn in zorginstellingen en ziekenhuizen omdat je daar vaker te maken hebt met risicogroepen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een verzwakt afweersysteem.

  Avodesch Noro & Calamiteiten Box

  Om het risico op een eventuele uitbraak te voorkomen, heeft Avodesch speciaal voor instellingen een Noro en Calamiteiten Box samengesteld, zodat je alles bij de hand hebt tijdens een uitbraak van het norovirus.

  De box bevat de volgende producten:

  • Vileda Disposable SpillEx
  • Handschoenen Nitril Ongepoederd, maat M + L
  • Desinfectiemiddelen (Tana Apesin Chlorine Tablets, Tork Gel desinfectie, Wecoline Clean ’n Easy Desinfectie Foamspray)
  • Mondmaskers
  • Schorten (blauw)
  • Overschoen
  • Afvalzakken (rood)
  • Microvezeldoeken Disposable
  • Vlakmop Disposable Desinfectie
  • Documentatie

  Met deze box heb je alles bij de hand om een mogelijke uitbraak onder controle te krijgen.

  Heb je interesse in de box en zou je deze graag bij jouw op locatie willen? Klik hier voor alle informatie.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda