Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Werner & Mertz Professional wint Cradle to Cradle Products Innovator Award

  Voor zijn merken green care PROFESSIONAL en FROSCH, ontvangt Werner & Mertz als eerste Duitse producent van duurzame reinigingsmiddelen de internationaal gerenommeerde Cradle to Cradle Products Innovator Award.

  De fel begeerde prijs van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, een non-profitorganisatie met hoofdzetel in San Francisco, wordt toegekend aan industriële bedrijven die hun productieproces beheren volgens het Cradle to Cradle® principe in een gesloten productcyclus voor een maximale duurzaamheid. De laureaten worden als pioneers in hun respectieve sectoren beschouwd.

  "De internationale erkenning van de Cradle to Cradle Products Innovator Awardbevestigt op een hele bijzondere manier onze hoge kwaliteitstandaarden en ons engagement voor een grotere duurzaamheid in de sector van het professioneel schoonmaken,” zegt Frank Vancraeyveld, Managing Director van Werner & Mertz Professional/tana-Chemie GmbH, tijdens de proclamatie in New York. "We zijn zeer trots op deze award en zullen het pad van het Cradle to Cradle CertifiedTM productdesign verder volgen. Met onze green care PROFESSIONAL producten zetten we eco-effectiviteit om in de praktijk. Daarmee realiseren we ons doel om producten te ontwikkelen die bijdragen tot het welzijn van de gebruikers," vult hij aan.

  "Integrale duurzaamheid is het credo van Werner & Mertz. Geloofwaardige ecoproducten zoals green care PROFESSIONAL en FROSCH kunnen enkel afkomstig zijn uit een bedrijf dat duurzaamheid op alle vlakken hoog in het vaandel draagt,” zegt Reinhard Schneider, ecopionier en CEO van Werner & Mertz. Daarom eindigt de ecologische en duurzame ontwikkeling van een reinigingsproduct niet met het uitsluiten van mogelijk schadelijke ingrediënten. Het bedrijf ziet er ook op toe dat de levenscyclus van het product wordt geïntegreerd met de natuurlijke materiaalcycli.

  Sinds 2013 laat Werner & Mertz zijn producten van het professionele reinigingsgamma green care PROFESSIONAL certifiëren volgens het veeleisende Cradle to Cradle® proces. Intussen kregen 18 producten uit het green care PROFESSIONAL gamma het zeer gegeerde Cradle to Cradle CertifiedTMGold label, waaronder ook de vijf producten in het innovatieve veiligheids- en doseersysteem SMART (dat op CMS in september 2015 werd geïntroduceerd).

  Cradle to Cradle®: ontwikkel en gebruik producten in cycli

  Cradle to Cradle® is het tegenovergestelde van het wijdverspreide lineaire “cradle to grave" productprincipe, waarbij materialen vanaf de bron tot het stadium als afval evolueren zonder aandacht voor langetermijnbescherming van natuurlijke bronnen.

  Cradle to Cradle® is daarentegen gebaseerd op productdesign voor een vlotte integratie in biologische en technische cycli. Werner & Mertz ontving de internationale award voor zijn merken green care PROFESSIONAL en FROSCH omdat deze strikt vasthouden aan het Cradle to Cradle® principe. De uitdaging zit in de planmatige productontwikkeling via een gesloten materiaalcyclus en in de keuze voor materialen die geschikt zijn voor een veilige en volledige afbraak in de biosfeer of voor recycling en hergebruik van grote kwaliteit.

  Cradle to Cradle® is een geregisteerd handelsmerk van en vergund wordt door MBDC.Cradle to Cradle Certified™ is een certificatiemerk dat enkel wordt toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

  Mainz (Duitsland)/ New York (Verenigde Staten) d.d. 18 november 2015

  Foto: Frank Vancraeyveld, Managing Director van Werner & Mertz Professional/tana- Chemie GmbH, ontvangt de Cradle to Cradle Productinnovatie Award voor green care PROFESSIONAL in New York. Credits foto: Werner & Mertz. Credits foto: Margarita Corporan