telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Uitleg Tanet SR15 interieurreiniger met sprayflacon

De SR15 van Tana is een krachtige vloer- en oppervlakkenreiniger met uitzonderlijke milieu-eigenschappen:

 • Uitstekend bevochtigingsvermogen
 • Uitstekende prestaties
 • Lage gebruikskosten

In onderstaande video laten wij zien hoe je de SR15 in combinatie met een sprayflacon kan toepassen:

 

 

Benodigdheden:

 

sr15

 

Werkmethode:

 1. Vul de sprayflacon met 600 ml water

 2. Vul de doseerdop met 6 ml SR15 (dosering = 1%, 1% van 600 ml = 6 ml)

 3. Doseer de sprayflacon en doseerdop samen

 4. Bevestig de trigger en schud voorzichtig

 5. Vouw de microvezeldoek in vieren, zodat je langer door kunt werken*

 6. Spray de interieurreiniger op de microvezeldoek

 7. Ga nu werken van minder vervuild naar meer vervuild

 8. Maak met draaiende bewegingen onder normale druk schoon

 9. Neem een schoon vlak bij vermindering van reiniging en herhaal dit totdat u alle vlakken heeft gebruikt.

 

* Vouwinstructies:

Door een doek in vieren te vouwen (of zelfs verder) heb je 8 of 16 schone kanten. Wanneer een kant vervuild is neem je een schone kant en wanneer alle kanten vervuild zijn neem je een schone doek. Door de doeken niet meer te spoelen in een emmer water blijven de bacteriën in de doek en worden zijn niet verplaatst naar het water in de emmer of vervolgens via de doek verplaatst naar een ander te reinigen onderdeel. 

sr15

 

OVER INTERIEURREINIGERS

Voorbeelden van soorten vuil die bij interieurreiniging worden verwijderd: vingerafdrukken op een glazen deur, een vettige telefoonhoorn, een koffievlek op een bureau, stof op de vensterbank. 

Interieurreinigers
Interieurreinigers worden ook wel allesreinigers of universeelreinigers genoemd. Ze worden gebruikt voor het reinigen van alle kunststof of gelakte oppervlakken. U kunt ze als volgt gebruiken:

• in een sproeiflacon 
• als sopmiddel in een emmer

Spiegel-/glasreinigers
Spiegel-/glasreinigers worden gebruikt voor het verwijderen van vingerafdrukken en vervuilingen die vanuit de lucht neerslaan (bijvoorbeeld nicotine) van glas, spiegels en vitrines. Ze zorgen ervoor dat het oppervlak streeploos opdroogt. U gebruikt ze in een sproeiflacon.

Microvezeldoekjes
Microvezeldoekjes kunnen zowel droog als vochtig worden gebruikt, om gladde oppervlakken te reinigen. Er bestaan ook dweilen van microvezel. Microvezeldoekjes bestaan uit een weefsel van polyester en nylon. De vezels hebben een microscopisch kleine diameter (maximaal 0.012 mm). Een draad bestaat uit scherpe polyesterdeeltjes en kwastachtige nylondraden. Deze uiterst fijne draden vormen samen een zeer groot oppervlak, veel groter dan het oppervlak van een katoenen doek. Hoe groter het oppervlak, hoe meer vuil ermee geabsorbeerd kan worden. 

De kern van de microvezeldraden bestaat uit lipofiel nylon, dat vetten vasthoudt. Daaromheen zitten scherpe, raspende polyestervezels die juist eerder water vasthouden. De scherpe polyestervezels schrapen het vet los, dat daarna wordt gebonden door de nylonvezels. Het lijkt op een schuursponsje, maar dan op microniveau.

Informeer bij uw leverancier of uw reinigingsproduct geschikt is in combinatie met microvezel.

Praktische tips
Licht verontreinigde oppervlakken kunnen worden schoongemaakt met een droog microvezeldoekje. De doekjes mogen niet te nat worden gemaakt. Ze werken optimaal als ze ongeveer hun eigen gewicht aan vocht opnemen (“klamvochtig” reinigen). Na gebruik kunnen de doekjes niet met water worden uitgespoeld. Omdat het vet in het weefsel blijft zitten, moeten de doeken bij minimaal 60 ºC in de wasmachine worden gewassen. 

Het gebruik van een wasverzachter is af te raden: dit vermindert de werking van de doeken, doordat de wasverzachter in het weefsel gaat zitten. Vermijd ook wasmiddel met de volgende bestanddelen: vetzure zeep, quads, wasverzachter, zeoliet, bleekmiddel. U kunt de materialen in een droger laten drogen, mits de temperatuur nooit hoger komt dan 90 °C. De leverancier kan u adviseren over het was-en (eventueel) droogproces.