telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Weet u de verschillen tussen Henry en een professional?

Weet u de verschillen tussen Henry en een professional?

Weet u alle verschillen tussen de wereldberoemde Henry stofzuiger en zijn professionele broer?

Door Jørn van Dijck, woensdag 7 oktober 2015.

 

Inleiding

Veel ervaren schoonmakers weten direct een aantal verschillen op te noemen, maar zijn dat echt alle verschillen? En zijn het veronderstellingen of feiten? Een feit is in ieder geval dat de Numatic Henry een van de bekendste stofzuigers is die in Nederland verkrijgbaar is. Wij leggen alle verschillen uit en delen onze ervaring met u.

Eerste indruk

Op het eerste gezicht zijn er natuurlijk een aantal visuele verschillen die meteen opvallen. Zo heeft Henry ogen, de professionele stofzuiger niet. Ook is de Henry iets kleiner dan zijn "grotere" broer. Beide stofzuigers zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar wat een invulling geeft aan je persoonlijke voorkeur. Maar er zijn natuurlijk meer verschillen die op het eerste gezicht niet meteen zichtbaar zijn.

Henry

Zoals gezegd is de Henry stofzuiger niet meer weg te denken in het veeleisende huishouden. De stofzuiger heeft een ruime capaciteit van 8 liter en een snoerlengte van 10 meter. Veel andere consumenten stofzuigers kunnen niet tippen aan deze specificaties en hebben veelal een capaciteit van slechts 4 tot 5 liter en een snoerlengte minder dan 10 meter. Een smalle stootrand voorkomt beschadigingen.

 

PPR200

Hoewel de PPR 200 absoluut een grote gelijkenis toont met zijn kleine broertje zijn er aanzienlijke verschillen. Zo heeft de PPR 200 een capaciteit van 9 liter en is de kabellengte met 12,5 meter ook een stuk langer. Tevens is de kabel van de PPR 200 gemakkelijk te vervangen omdat deze middels in plugged connectie gekoppeld is aan de stofzuiger, iets wat bij de Henry niet mogelijk is. Naast de smalle stootrand heeft deze stofzuiger ook een extra stootrand aan de onderzijde inclusief een drempelhulp die het verplaatsen van de stofzuiger bij oneffenheden makkelijker maakt. Ondanks dat het energielabel voor beide stofzuigers gelijk is heeft de PPR200 2 standen waardoor het vermogen teruggezet kan worden naar 420 Watt. Dit kan prettig zijn bij het stofzuigen van tapijt. Voor de professionele schoonmaker heeft het gezichtje met de ogen misschien geen toegevoegde waarde en daarom is het mogelijk om op eenvoudige wijze het gezicht eraf te halen middels een kunststof frontje.
 

Vergelijking

     
Model Henry Basic PPR 200
Advies verkoopprijs € 172,51 excl. btw € 247,55 excl. btw 
Laagste prijs 07-10-2015 internet:  € 135,00 excl. btw € 149,00 excl. btw
Vermogen 620 Watt 420 / 620 Watt
Energieklasse A
Jaarlijks energie verbruik  25.2  25.2 
Geluidsniveau  72 dB  72 dB 
Afmeting (LxBxH) 340 x 340 x 340 mm 355 x 355 x 415 mm
Stootranden 
Drempelhulp  Ja 
Kabellengte 10,0 mtr 12,5 mtr
Plugged cable - Ja
Uitgebreide accessoire kit Ja Ja
Robuuste design - Ja
10 Extra stofzuiger zakken - Ja
Gezicht (ogen)  - Afneembaar

 

Conclusie

Het minimale prijsverschil van slechts € 14,00 euro wordt door alle extra's van de PPR200 dubbel en dwars terug verdiend. Alleen de waarde van de stofzuigerzakken die er extra worden bijgeleverd compenseren het verschil al. Daarnaast zijn de extra stootrand en het langere snoer een enorme verbetering. Wij adviseren daarom ook de PPR200 en geven deze stofzuiger onze review award.

 

Mijn 10 redenen om €14,00 meer uit te geven:

  1. De PPR heeft een extra brede stootrand.
  2. De PPR heeft een langere kabel.
  3. De kabel is gemakkelijk te vervangen.
  4. De PPR heeft een drempelhulp.
  5. Het gezichtje is afneembaar.
  6. De PPR heeft een tussenstand welke handig is voor tapijt.
  7. De PPR heeft een unieke Sky Blue kleur.
  8. De PPR is stabieler en valt minder snel om.
  9. De PPR wordt geleverd zonder bezorgkosten
  10. U ontvangt 10 extra stofzuigerzakken t.w.v. 13,43 !!!

 

Bekijk HIER de stofzuiger nu in onze webshop