Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  WC Schoonmaaktips

  Door je toilet regelmatig te reinigen voorkom je dat je de wc vaak moet ontkalken. Je kunt de toiletpot, wc bril en wc tegels professioneel en efficiënt reinigen met slechts één schoonmaakdoekje. Met deze professionele schoonmaaktips wordt de regelmatige reiniging van je wc voortaan een fluitje van een cent. In de geschreven handleiding kun je de tips voor het schoonmaken nalezen.

   

  1. De voorbereiding

  Doe in een emmer met water wat sanitair reinigingsmiddel (bijvoorbeeld Tana Green Care Zitrotan). Spoel het toilet vóór een reinigingsbeurt altijd eerst door!

   

  2. De wc doorborstelen

  Giet wat reinigingsmiddel op de toiletborstel en borstel het toilet goed door. Laat daarna de borstel in het toilet staan. Borstel vooral goed onder de waterlijn!

   

  3. Het schoonmaakdoekje in vlakken vouwen

  Maak het schoonmaakdoekje nat in de emmer met reinigingsmiddel en wring het overtollige water eruit. Vouw het doekje dubbel, daarna in de breedte weer dubbel en tot slot nog één keer dubbel. Met dit ene doekje kun je nu het hele toilet schoonmaken door iedere keer een ander, schoon vlak te gebruiken. (bekijk hier geschikte doekjes)

   

  4. Spoelknop, wand en toiletdeksel

  Begin met de spoelknop, daarna de wand boven het toilet, de bovenkant toiletdeksel en tot slot de onderkant van de toiletdeksel met de scharnieren.

   

  5. De bril

  Maak met de andere kant van het doekje de bovenkant van de de bril schoon en daarna de onderkant met de scharnieren.

   

  6. Buitenkant toiletpot

  Vouw de vuile kanten van het doekje naar binnen, zodat je weer twee schone vlakken hebt. Neem met de ene kant de buitenkant van de toiletpot helemaal rondom af en gebruik de andere, schone kant voor de boven- en daarna de binnenrand van de wc.

   

  7. Het toilet nog een keer doorborstelen

  Borstel het toilet nog een keer goed door, met name onder de waterlijn. Spoel het toilet door, klop de borstel uit, neem het handvat af en zet de borstel terug in de houder.

   

  8. Het doekje omdraaien

  Draai het doekje om zodat je weer vier schone vlakken hebt. Maak nu de wand en de plinten rondom de wc schoon en de borstelhouder.

   

  TIP: Als je niet meer weet welke vlakken van het schoonmaakdoekje je al hebt gebruikt, neem dan een schoon doekje.

  TIP: Moet een goede regelmatige schoonmaakbeurt van je toilet voorkom je dat je vaak moet ontkalken.

   

  Wist je dat?

  Wist je dat er een een typisch herentoilet vaak een vlieg staat afgebeeld? Doel is om op de vlieg te mikken zodat er niet naast de pot gepiest wordt.