Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Vloeronderhoud, welke methoden zijn er?

  Er zijn twee methoden die gladde gesloten vloeren in een goede conditie kunnen houden. Goed uitgevoerd sprayen en opwrijven spaart op termijn een polymeerbeurt uit.

   

  Methode 1: volledig sprayen en uitwrijven

  Dit is het gehele oppervlak sprayen, gecombineerd middel verdelen en na het drogen uitwrijven. Werkvolgorde: Gebruik de rode pad en begin rechts van de deur. We behandelen eerst de kanten. Vervolgens wordt het middenstuk in overlappende banen gesprayd. Wanneer de vloer voldoende is behandeld, wordt het hele oppervlak met de gele pad uitgewreven. We werken nu weer op dezelfde manier als tijdens het insprayen van de vloer.

  Methode 2: plaatselijk sprayen en uitwrijven

   

  Dit is het gehele oppervlak uitwrijven en plaatselijk hechtend vuil of slijtageplekken die niet verwijderd zijn door middel van moppen, inweken met gecombineerd middel en uitwrijven.

  Stel eerst vast met welke harde gesloten vloer je te maken hebt. Ieder merk heeft zijn eigen ideeën en aanpak. Lees op internet welke adviezen de fabrikant geeft en handel daarnaar. Als de klant een andere aanpak suggereert, ga dan in gesprek en overtuig de klant. Zodat er volgens de adviezen van de leverancier wordt gewerkt. Daal eens af naar de vloer door op een knie te zitten. Koop eens een vergrootglas en kijk naar de vloer. Ga eens met de medewerkers naar een linoleumfabriek om ‘respect’ op te bouwen voor het product en de zorg die aan het begin van de levensduur wordt besteed.

   

  Werkwijze:

  Materialen
  ✓ Eenschijfsmachine met toebehoren.
  ✓ Pad/borstel
  ✓ Spray-apparaat
  ✓ Gecombineerd middel

  Methode
  Werkvoorbereiding
  ✓Vloer moet stofvrij en droog zijn
  ✓ Spray-apparaat met gecombineerd middel vullen
  ✓ Pad onder meeneemschijf bevestigen en padhouder onder machine koppelen

  Onderhoud
  ✓ Vuile pads in een plastic zak bewaren
  ✓ Pad regelmatig verwisselen
  ✓ Spray-ventiel omspoelen
  ✓ Spray-apparaat schoonmaken
  ✓ Kabel en machine klamvochtig reinigen

   

  Bron: Servicemanagement d.d. 9 juni 2016