telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Opleiding Gastvrijheid

Opleiding Gastvrijheid

Uw schoonmaakmedewerker als gastheer of gastvrouw! Wordt er overdag schoongemaakt? Uw medewerkers mogen gezien worden! Zij zijn immers het visitekaartje van uw organisatie! Deze interactieve training leert medewerkers wat gastvrij werken is en wat hun rol daarbij is. Tevens draagt de training bij aan een positiever zelfbeeld en proactieve werkhouding.


Deze training bestaat uit 3 speerpunten, namelijk:

1. Gastvrij werken? Wat is dat?
In dit deel leren we deelnemers wat gastvrij werken is, het verschil met gastgericht werken, wie de gast is en wat de verwachtingen van de gast kunnen zijn.

2. Hoe kan ik als schoonmaakmedewerker gastvrij werken?
Tijdens dit onderwerp gaan we aan de slag met de medewerker als visitekaartje van het schoonmaakbedrijf. Onderwerpen hierbij zijn: trots op het schoonmaak vak, persoonlijke presentatie, verbaal & non-verbaal gedrag en proactieve werkhouding.

3. In gesprek met de gast
Dit laatste onderdeel heeft alles te maken met communicatie en gesprekstechniek. Vraagstelling, feedback geven en ontvangen, en ook omgaan met klachten komen hier aan bod. Rollenspellen horen hier uiteraard bij!

Ieder dagdeel wordt afgesloten met een huiswerkopdracht, welke weer de start vormt van het volgende dagdeel. Aan het eind van dagdeel 3 vullen medewerkers een ansichtkaart in met goede voornemens. Deze krijgen ze na 6 weken retour op hun huisadres. Een reminder voor hun nieuwe gedrag!

Voor wie:

Schoonmaakmedewerkers, in dienst van een schoonmaakbedrijf, die in het bezit zijn van minimaal het RAS diploma basisopleiding algemene schoonmaak.


Organisatie van de opleiding:

In-company of open lesgroep. Steeds 3 dagdelen van 3 uur. Groepsgrootte is 12 personen. Vooraf vindt intake plaats om specifieke aandachtspunten te bespreken en later in de training te integreren.


Kosten van de opleiding:

De training kost € 165,- excl. BTW bij deelname als in-company groep met 12 medewerkers. Indien deelname aan een lesgroep met open inschrijving, dan is de investering € 205,- per persoon, excl. BTW.


Voorwaarden RAS / sectorplan:


Deze opleiding maakt onderdeel uit van het sectorplan Dit betekent dat er RAS subsidie aan deze opleiding verbonden is met andere voorwaarden dan gebruikelijk. In het kort:.
- Deelname is alleen voor schoonmaakmedewerkers in bezit van basisdiploma.
- Subsidie wordt uitgekeerd bij 100% aanwezigheid.
- Uitkering subsidie is pas definitief als 60% van het totaal aantal opleidingsplaatsen is ingevuld.
- Voor inschrijving is kopie ID, werknemers, - en werkgeversverklaring, en betalingsbewijs aan opleider vereist. Loonstroken behoren achteraf te worden ingestuurd.
- De RAS verdeelt de beschikbare opleidingsplaatsen onder de aanmeldingen

 

Bel 0345 544816 en vraag naar Nicole of mail naar info@ul-team.nl om te laten weten dat u geinteresseerd bent!