Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Numatic: "Het energielabel is relevant."

  Onlangs heeft Numatic een nieuw energielabel erbij en is daar uiteraard blij mee. Hiermee kunnen schoonmaakbedrijven zich onderscheiden, wanneer zij werken met een “Groene Claim”, aldus managing director Rogier Moorman van Numatic. Numatic vindt het een goede zaak dat het label er is. Het dwingt de hele markt naar energieverbruik, efficiëntie en zuigkracht te kijken. Wij zien dat er wel degelijk door schoonmaakbedrijven wordt gelet op het label. Het energielabel is relevant, ook om te vermelden naar opdrachtgevers toe.”

  De stofzuiger blijft een frequent gebruiksvoorwerp. En wordt veelvuldig en langdurig gebruikt. Met het energielabel kan aangegeven worden welke technologie er gebruikt is, dat vervolgens weer aangeeft hoeveel energiebesparing je hebt met het product.

  Bijvoorbeeld op vakantieparken worden 600 stofzuigers per dag gebruikt. Wanneer deze stofzuigers voorzien zijn een goed energielabel, kan dat jaarlijks duizenden euro’s schelen t.o.v. een stofzuiger met een minder goed label. Daarbij onderscheidt je je als schoonmaakbedrijf met een “Groene Claim”.

   “Tijdens CMS Berlijn heeft Numatic een nieuwe stofzuiger gepresenteerd van 620 watt naar 420 watt is gegaan. De oude stofzuiger met 620 watt was al een goed product op de markt. Na verschillende aanpassingen van motor, filter tot aan ketel, slang en zuigmond is de nieuwe stofzuiger van 420 watt ontstaan. “De efficiëntie van de motor is daarbij het belangrijkste. In de motor creëert een waaier onderdruk. Numatic heeft gekeken hoe ze de waaiers anders konden positioneren, zodat je met minder watt meer onderdruk creëert. Verder zijn de waaiers gelakt en iets gekanteld.”

  Duitse schoonmaakmarkt
  “De vraag naar 420 watt stofzuigers komt vanuit de Duitse markt. Duitsland ligt wat betreft energie, voor op Nederland. In sommige gevallen vonden Duitse schoonmaakbedrijven dat de stofzuiger van 620 watt nog te hard zoog. Numatic heeft er toen in eerste instantie een high-low-schakelaar opgezet, zodat de schoonmaker zowel 420 als 620 watt tot zijn beschikking heeft. Vervolgens gaven deze bedrijven aan, alleen met 420 watt te willen werken. Vandaar deze introductie.”

  MVO speelt een grote rol bij aanbestedingen in Duitsland. Hoe groener je bent, hoe beter het is. Naar verwachting komt deze trend ook naar Nederland. Een schoonmaakbedrijf zit dan met een hoog scorend energielabel in elk geval goed.

   

  Bekijk alle Numatic stofzuigers met energielabel.

  Bron: Servicemanagement