Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Vloeren strippen zonder chemie. Wecoline let op de kleintjes...

   Leestijd ca. 2min

  Chemievrij strippen wordt steeds vaker toegepast. Niet alleen omdat het bespaart in tijd en product maar ook omdat veiliger is. Schooldirecteuren en ouders/verzorgers zijn blij met een chemievrij gestripte vloer. Wel zo veilig voor de kleintjes!

  Nog meer voordelen:

  • Droog of alleen met water gebruiken
  • Bespaart tijd (geen inwerktijd van de chemie)
  • Lagere arbeidskosten
  • Voorkomt methodefouten
  • Milieuvriendelijk
  • Voordeliger

   

  Waarom Nesu succesvol stript zonder chemie?

   

  Nesu B.V. Schoonmaakbedrijf stapte vier jaar geleden over op chemievrij strippen

  ‘In vier jaar tijd waarin we zo’n 12.000 m2 per jaar strippen, hebben we alleen maar voordelen gezien van chemievrij strippen. We gebruiken hiervoor de Maroon pad en de Twister pad, afhankelijk van de polymeer lagen is voor de jaarlijkse klus gebruiken we Twister rood en bij nieuwe opdracht wordt regelmatig Maroon gezet is iets beter voor de oudere polymeer lagen’, aldus Han Cornelissen, eigenaar Nesu B.V.

  Milieuvriendelijk strippen als verkoopargument

  In de verkoopfase ervaren we het als een pré om de behandeling als milieuvriendelijk te verkopen. Vanzelfsprekend hebben we bij beiden methodes, strippen met of zonder chemie, te maken met een residu van de verwijderde polymeer laag. In geval van chemievrij strippen is dit residu makkelijker te scheiden uit het afvalwater. In het kader van MVO is milieuvriendelijk strippen dus een prima verkoopargument, zeker bij (semi)overheidsopdrachten.

  Voordelen van de werkmethode

  Bij het uitvoeren van de stripwerkzaamheden zijn er een aantal belangrijke voordelen te noemen. Bij  gebruik van een stripper is er een kans op ongewenste beschadigingen van de directe omgeving. Bijvoorbeeld omdat de jerrycan met stripper op een nabijgelegen lino-vloer wordt neergezet of dat de stripper leksporen achterlaat als men zich verplaatst. Dit is uiteraard te voorkomen als er zorgvuldig gewerkt wordt maar helaas is niet al het schoonmaakpersoneel even ervaren en deskundig.

  Daarmee kom ik direct op het tweede punt. Het inzetten van minder deskundig personeel, vakantiewerkers en invalkrachten geeft minder problemen omdat chemievrij strippen makkelijker is. Vanzelfsprekend zijn goede instructies nog steeds belangrijk, maar als blijkt dat een stuk vloer niet goed genoeg gestript is, is dit eenvoudig te corrigeren. Een gedeelte van het oppervlak in een ruimte overnieuw doen, geeft namelijk geen verschillen.

  Indrogen van de behandelde gestripte oppervlaktes is ook geen probleem meer. Indien nodig losweken met water en vervolgens alsnog droogzuigen. Hierdoor is het ook makkelijker geworden om grotere ruimtes in fases te strippen omdat overlappen geen probleem is.

  Het belangrijkste voordeel is dat na het strippen de gehele vloer egaal “geschuurd” is. Er zijn nauwelijks verschillen te zien in het oppervlak. Bij een met stripper behandelde vloer zijn verschillen  vaak duidelijk zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan randvergoring en looppaden. Het aanbrengen van de nieuwe polymeerlaag resulteert als gevolg van chemievrij strippen in een mooiere egale glans.

  Toch nog een klein nadeel?

  Wij ervaren dat het strippen met een 1-schijfsmachine iets langer duurt. Het is belangrijk dat het gehele oppervlak wordt geschuurd om een goede hechting van de nieuwe polymeerlaag te waarborgen. Met het inzetten van een Edgefix-machine in plaats van met een 1-schijfsmachine los je dit probleem eigenlijk al op en is er alsnog veel tijdswinst te behalen.

  Het verschil tussen de Maroon pad en Twister pad

  Met beiden pads is een prima resultaat te behalen. Onze ervaring is dat de Maroon pad harder slijt dan de Twister pad waardoor het schuurresultaat afneemt en de vloer er na behandeling minder egaal geschuurd uitziet.
  De Twister-pad is duurder dan de Maroon pad maar gaat veel langer mee. Het schuurresultaat blijft  vrijwel gelijk totdat de pad geheel versleten is.

  Han Cornelissen, eigenaar Nesu B.V.

  Chemievrij strippen in de praktijk

  met de Maroon Chemical Free Stripping pad

   

   
  Marketing & Communicatie

   

   

  Opmerkingen
  Plaats uw commentaar Sluiten