Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Medewerkers Pluryn milieubewust bezig

  Medewerkers Pluryn milieubewust bezig

  Medewerkers Pluryn milieubewust bezig

  Eindelijk was het dan zover. De schoonmaaksters van Pluryn zijn in het zonnetje gezet, omdat zij het afgelopen jaar zeer milieubewust bezig zijn geweest met hun schoonmaakproducten. Een zeer geslaagde dag waarbij iedereen getrakteerd werd op een hapje, drankje, leuk presentje en natuurlijk het bekroonde Green Care certificaat.

  “Als trouwe klant vonden wij het tijd om de medewerkers van Pluryn een blijk van waardering te geven voor hun inzet en jarenlange vertrouwen in ons als leverancier,” aldus Mark in den Bosch – Salesmanager Avodesch.

  “Als het gaat om onze producten dan moeten ze altijd voldoen aan drie voorwaarden: groen, veilig en besparend. Ze voldoen aan alle milieueisen, zijn veilig om mee te werken en zijn ook nog eens voordelig”.

  Pluryn is een landelijke organisatie en telt in zijn totaliteit meer dan 400 locaties. Er werken ruim 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Sinds 1 september 2016 maakt Intermetzo onderdeel uit van Pluryn. “Pluryn is een organisatie die ondersteunt bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving,” aldus Jeroen Klein Wolterink – Clusterleider Pluryn.  “Jongeren en volwassenen komen bij ons voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in onze voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg".

  De aftrap van de presentatie ging over de gevarensymbolen die op schoonmaakproducten kunnen staan. Iedereen was gelukkig goed op de hoogte van de betekenis van deze symbolen. Vervolgens kwam het onderwerp cradle to cradle aan bod.  Cradle to cradle wordt gezien als de ultieme vorm van duurzaam ondernemen. Feitelijk betekent het dat elke grondstof en elk materiaal dat voor een product gebruikt wordt ook weer hergebruikt moet kunnen worden.

  Green Care certificaat

  Tot slot was het dan tijd voor het Green Care Certificaat. Pluryn is een organisatie die groener en groener wordt als het gaat om schoonmaakmiddelen.

  “Steeds meer schoonmaakmiddelen worden vervangen door de Green Care Professional lijn van Tana”, aldus Pim van Driel – adviseur Avodesch. “De producten van de Green Care lijn leveren een bijdrage aan de bescherming van het klimaat en aan groener schoonmaken”.

  Om het Green Care Certificaat te behalen, moet je als bedrijf voldoen aan diverse besparingen. Deze worden berekent en onderverdeelt in groepen. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid plastic die op jaarbasis bespaard wordt.

  Voor Pluryn geldt dat zij het afgelopen jaar 130 kg ruwe olie, 42 kg plastic en 407 kg kooldioxide bespaart hebben! Een mooie prestatie waar wij hun nogmaals van harte mee willen feliciteren!

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda