Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Internationale erkenning voor Nilfisk met de Red Dot award voor bijzonder ontwerp

   Leestijd ca. 3min

  De experts van het Red Dot comité hebben de winnaars van de Red Dot Award 2017 bekend gemaakt. Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Nilfisk de winnaar met twee Red Dot Awards voor "outstanding product design". 

  De jury is tot een beslissing gekomen: Na dagenlang beoordelen van producten van over de hele wereld is Nilfisk beloond met twee Red Dot Awards in de categorie product kwaliteit. De awards voor bijzonder ontwerp 2017 gingen naar twee onlangs gelanceerde Nilfisk compacte schrob-/zuigmachines; de Nilfisk SC100​ en de Nilfisk SC250. ​
   
  Volgens de CEO van de Red Dot Award, is de 
  ontwerpkwaliteit van de producten cruciaal voor de herkenning:

   
  “De Red Dot winnaars weten heel goed dat een goed ontwerp en een economisch succes hand in hand gaan. Met de award erkent de kritische Red Dot jury het hoge ontwerpkwaliteit en is een indicatie van hun succesvolle ontwerpstrategieën", aldus professor Dr. Peter Zec, stichter en CEO van de Red Dot Awards.
   
   
   
  Ontworpen ter vervanging van emmer en dweil
  Zowel de compacte SC100 als de SC250 zijn ontworpen als een beter, productiever en efficiënter alternatief voor de traditionele emmer en dweil. Volgens Domenico Coppa, Director Product Management, Floorcare van Nilfisk zijn beide producten ontworpen door goed te kijken en te luisteren naar de behoeftes van de klant:
   
  “Voor de SC100 zochten we naar een lichte en compacte reinigingsoplossing die ook nog eens eenvoudig en intuïtief in gebruik was", legt Domenico Coppa uit en hij vervolgt: "voor de Lithium batterij-aangedreven SC250 wilden wij een compacte en zeer wendbare machine ontwikkelen die in één beweging zou kunnen schrobben en zuigen waardoor de schoonmaaktijd drastisch gereduceerd kon worden”.  
   
  De in de prijzen gevallen compacte schrobzuigmachines SC100 en SC250 van Nilfisk werden geselecteerd door een 40-koppige jury bestaande uit onafhankelijke ontwerpers, professoren, en journalisten die ieder afzonderlijk product testten, bespraken en beoordeelden. Voor de 2017 editie van de Red Dot Award ontving de jury ruim 5500 inzendingen uit 54 verschillende landen. 
   
  Feiten over de SC100
  • De eerste rechtopstaande schrob-/zuigmachine van Nilfisk
  • Schrobt en zuigt in één simpele beweging voor een sneller en efficiëntere reiniging
  • Vermindert de totale kosten door het minimale gebruik van water en reinigingsmiddel 

   
  Feiten over de SC250:​
  • De eerste machine van dit compacte formaat die veegt, schrobt én droogt in één beweging
  • Uitstekende prestaties door de Litium batterij technologie 
  • Het Nilfisk batterij systeem resulteert in een krachtige, lange werkduur
    
   
   
   
  Over de Red Dot Awards
  De Red Dot Award wordt jaarlijks georganiseerd door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Essen, Duitsland, aen is één van de grootste design competities van de wereld. In 1955, werd een jury voor de eerste keer bijeen geroepen om de beste ontwerpen van die tijd te beoordelen. De naam en het logo van de award werd in de jaren negentig ontwikkeld door Red Dot CEO , professor Dr. Peter Zec. Sinds die tijd is Red Dot internationaal toonaangevend op het gebied van uitstekende design kwaliteiten.
  Voor meer informatie gaat u naar www.red-dot.org.
   
  Bron: Nilfisk 2017

   

   
  Marketing & Communicatie