Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Hygiënerichtlijnen in een ziekenhuis

  Hygiënerichtlijnen in een ziekenhuis

  Hygiënerichtlijnen in een ziekenhuis   

  Nergens is hygiëne zo belangrijk als in een ziekenhuis. Hier heb je immers met veel kwetsbare patiënten te maken. Je hoeft maar even niet hygiënisch te werk te gaan en de patiënt kan in een levensbedreigende situatie terechtkomen.

  Uiteraard wordt er al volop gewerkt aan hygiëne, daar zijn immers ook diverse richtlijnen voor. Op verschillende afdelingen zie je bijvoorbeeld desinfecterende pompjes staan waar personeel en bezoekers hun handen kunnen desinfecteren. Niet zo gek als je je bedenkt wat we hiermee allemaal aanraken: telefoons, deurklinken, kranen en ga zo maar door. De meeste virussen en bacteriën worden dan ook verspreid via de handen.

  Maar hygiënisch werken zit hem niet alleen in het desinfecteren en schoonmaken van je handen. Ook moeten de kamers en afdelingen in het ziekenhuis goed worden schoongemaakt en dient het materiaal waarmee gewerkt wordt steriel te zijn.

  Verder dient er in de juiste volgorde schoongemaakt te worden. Je werkt bijvoorbeeld van de kasten naar de vloer en niet andersom. Hetzelfde geldt voor badkamers of toiletten. Niemand wil natuurlijk dat de kranen en deurklinken met het zelfde doekje schoongemaakt worden als de toiletten.

  Daarnaast worden in veel ziekenhuizen disposable microvezeldoeken gebruikt. Het voordeel van deze doeken is dat je ze niet hoeft te wassen. Je gooit ze weg én ze zijn minder schadelijk voor het milieu.

  What’s next?

  Natuurlijk zijn er nog veel meer manieren (en regels) om een ziekenhuis goed schoon te houden. Hoe reinig je bijvoorbeeld de materialen, de kamers en de vloeren op een nog efficiëntere en betere manier? Welke techniek kun je het beste gebruiken en welke middelen zijn het meest effectief?

  Avodesch komt graag een keer bij jouw ziekenhuis langs. We inventariseren hoe je te werk gaat, maken een schoonmaakplan op maat, geven training en leveren de juiste materialen. Samen zorgen we ervoor dat er in jouw ziekenhuis nog hygiënischer gewerkt wordt dan al gedaan werd.

  Heb jij interesse in onze vakkennis en expertise? Neem dan contact met ons op! Dat kan via telefoonnummer 024 – 372 72 92 of door een mailtje te sturen naar info@avodesch.nl

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda