Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Hommerson Schoonmaakbedrijf kiest voor duurzame reiniging.

  Mainz (Duitsland) / Arnhem (Nederland), 10 maart 2015 – Hommerson Schoonmaakbedrijf uit Arnhem gebruikt voortaan producten uit het Green Care Professional assortiment van Werner & Mertz voor haar professioneel schoonmaakonderhoud. De beslissing ligt volledig in lijn met het duurzaam milieuzorgsysteem dat het bedrijf voorstaat.

   

  Hommerson Schoonmaakbedrijf is een familiebedrijf opgericht in 1978 en telt inmiddels 150 medewerkers. Het cliënteel bestaat uit (productie)bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, appartementencomplexen, winkelcentra, medische praktijken en andere gebouwen, voornamelijk in Gelderland.

   

  De zorg voor het milieu is een belangrijk aandachtspunt in de dagelijkse werking van Hommerson. Zo is de onderneming ISO 14001 gecertificeerd en erop gericht de belasting voor het milieu en de milieurisico’s te beperken. Het bedrijf hanteert voor zijn schoonmaakdiensten daarom een milieuzorgsysteem dat mens en omgeving ontziet. “De inzet van duurzame schoonmaakproducten is daarin een absolute voorwaarde”, zegt Nancy Hommerson, zaakvoerder van het schoonmaakbedrijf.

   

  Hommerson ging eind 2014 actief op zoek naar alternatief voor de reinigingsproducten die het tot dan toe gebruikte. In overleg met Avodesch startte Hommerson een testperiode.  Avodesch is de specialistische vakgroothandel uit Nijmegen voor professionele schoonmaak- en hygiëneproducten. Avodesch gaat er prat op de vinger aan de pols te houden van de dynamiek (nieuwe inzichten, aangepaste wet- en regelgeving en innovatieve producten) die bij de schoonmaakbranche hoort. Zo werden de producten van Green Care Professional van Werner & Mertz gedurende twee maanden bij twee klanten van Hommerson, Museum Valkenhof in Nijmegen en Schouwburg Musis Sacrum in Arnhem, uitvoerig getest.

   

  We wisten dat Werner & Mertz resoluut voor duurzaamheid kiest in zijn bedrijfsactiviteiten en eindproducten. Maar uit de tests met Green Care Professional bleek ook dat deze producten minstens zo efficiënt zijn als de producten van traditionele niet-ecologische merken. Bovendien rapporteerden onze medewerkers die Green Care Professional testten dat ze, na enkele dagen Green Care te hebben gebruikt, geen last meer hadden van huidirritaties”, vertelt Nancy Hommerson.

   

  “Hommerson wil het gebruik van chemische schoonmaakproducten tot een minimum reduceren. Met de producten uit het Green Care Professional assortiment van Werner & Mertz realiseren we deze ambitie in overeenstemming met onze visie”, vult Nancy Hommerson aan.

   

  Hommerson schakelt intussen stelselmatig over op de dagelijkse reinigers voor sanitair en interieur van Green Care Professional en zal op termijn ook de andere reinigingsmiddelen vervangen door producten van Werner & Mertz. Om overdosering te vermijden adviseerde Werner & Mertz bij Hommerson bovendien doseersystemen: wandverdelers die op een eenvoudige, precieze en betrouwbare wijze geconcentreerde reinigingsproducten verdunt tijdens het navullen van flessen, emmers, wasbakken, etc. 

   

  De ontwikkeling van alle Werner & Mertz producten gaat zelfs verder dan de eisen van het Europese Ecolabel of het Cradle to Cradle certificaat. Werner & Mertz voert dan ook een consequent en succesvol beleid dat er op is gericht eco-effectieve en toch krachtige producten te ontwikkelen die over de ganse productketen aan de strengste milieunormen voldoen. De prestaties van onze producten, veilig voor mens en milieu, en de keuze die we maken om deze te vervaardigen van hernieuwbare grondstoffen met een uitstekende bio-afbreekbaarheid, overschrijden de marktstandaard. We helpen onze klanten met onze producten en duurzame serviceverlening de leefomgeving te verbeteren en zorg te dragen voor de toekomstige generaties”, besluit Eric Van Raemdonck, General Manager van Werner & Mertz Professional Benelux.

   

  Over Hommerson Schoonmaakbedrijf

  Sinds 1978 is Hommerson Schoonmaakbedrijf een betrokken familiebedrijf met een team van professionals, die doen wat ze zeggen. Hommerson streeft naar een lange termijn relatie met zijn klanten. Daarom communiceert het bedrijf open en, wanneer nodig, intensief met zijn opdrachtgevers. Hommerson zorgt ervoor dat de medewerkers de wensen en doelstellingen van zijn klanten kennen en ondersteunen. Op die manier levert de samenwerking met Hommerson Schoonmaakbedrijf een optimaal rendement. Meer info: www.hommerson-schoonmaakbedrijf.nl

   

  Over Avodesch

  Avodesch biedt oplossingen gebaseerd op passie, vakkennis en ruim 15 jaar ervaring.

  Avodesch biedt haar afnemers een breed en diep assortiment schoonmaakproducten, -materialen en -diensten voor een efficiënte en resultaatgerichte schoonmaak. Meer info: www.avodesch.nl

   

  Over Werner & Mertz Professional

  Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. Tana Professional en Green Care Professional zijn de twee voornaamste merken in Europa.

  Het beschermen van hulpbronnen, duurzaamheid en het behoud van de biodiversiteit zijn altijd de hoofdbetrachting geweest van de Werner & Mertz Group, die EMAS-gecertificeerd is en de “LEED Platinum” ontving voor haar hoofdkantoor in Mainz.

  De Werner & Mertz Group is al meer dan 140 jaar nauw verbonden met de plaats Mainz. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt. Meer info: http://be.wmprof.com/

   

  Heeft u ook interesse in Cradle to Cradle, bekijk hier ons assortiment: