Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Handblower in toilet is een krachtige vervuiler

   Leestijd ca. 2min

  In steeds meer toiletten ziet u ze hangen: Handblowers… Na het wassen houdt u uw handen in de luchtstraal en binnen een mum van tijd zijn ze droog. Handblowers hebben de schijn van makkelijker te zijn dan een papierdoek. Bij het drogen van uw handen hoeft u immers niets vast te pakken. Schijn bedriegt, zo blijkt uit recente onderzoeken.

  Onderzoek op de Universiteit van Leeds
  Wetenschappers van de University of Leeds onderzochten de hygiëne van elektrische handdrogers. Ze bootsten het effect na van slecht gewassen handen door een onschadelijk type bacteriën aan te brengen op de handen van proefpersonen. Vervolgens maakten deze proefpersonen gebruik van luchthanddrogers, supersnelle handblowers en papieren doekjes. Na afloop werd de hoeveelheid bacteriën rond de apparaten gemeten. Rond de handdrogers werd een forse concentratie ziektekiemen gemeten. Dit in tegenstelling tot de papieren handdoek dispenser.

  Handblower maakt niet schoon
  De krachtige "jet-air" handdrogers kwamen het slechtst uit het onderzoek naar voren. De concentratie bacteriën rond deze apparaten was 4,5 keer zo hoog als rond de warme lucht drogers en zelfs 27 keer zo hoog als rond de papieren handdoekjes. Ook bleek uit het onderzoek dat de bacteriën na het drogen nog lange tijd in de lucht bleven hangen.

  Studie van Kimmitt en Redway
  Een ander onderzoek is dat van P.T. Kimmitt en K.F. Redway, te vinden in de Journal of Applied Microbiology. De onderzoekers vergeleken drie methodes om de handen te drogen met elkaar:

  1. papieren doekjes
  2. drogers met warme lucht
  3. straaldrogers

  Hierbij werden de verspreide bacteriën gemeten, alsmede de afstand die deze bacteriën konden afleggen. De proefpersonen droegen handschoenen met daarop een cocktail van bacteriën. Na hun handen te hebben gewassen, gebruikten zij één van de drie droogmethodes.

  Uit het onderzoek van Kimmitt en Redway blijkt dat straaldrogers maar liefst 1300 keer zoveel bacteriën verspreiden als papieren doekjes. Die bacteriën worden ook nog eens alle kanten op geblazen. Daardoor komen de bacteriën uit de straaldroger drie meter ver, terwijl dat bij papieren doekjes slechts 25 centimeter is.

  De handblower: een krachtige vervuiler
  Uit beide onderzoeken blijkt dat de handblower niet alleen een krachtige droger is, maar ook een krachtige vervuiler. Onderzoeker Mark Wilcox waarschuwt: “De volgende keer dat u uw handen droogt met een handdroger in een publiek toilet, is de kans groot dat u bacteriën verspreidt zonder dat u zich daar bewust van bent”. Daarnaast is de kans groot dat u in aanraking komt met de ziektekiemen van anderen.

  Papieren handdoekjes zijn het beste
  Als we de twee onderzoeken in een infographic zetten dan ziet u duidelijk dat papieren handdoekjes het minste aantal bacteriën bevatten na het afdrogen. Ook zitten er veel minder bacteriën in de lucht.

  Hygiënische handen drogen
  Als het om hygiëne gaat, komen papieren handdoekjes overduidelijk als winnaar uit de bus. Ze verspreiden namelijk een minimale hoeveelheid bacteriën. Reden temeer om de handblower links te laten liggen, en de handen gewoon af te drogen met papier.

  Alles voor een schoon sanitair
  Om uw gast, klant of bezoeker zorgeloos uw sanitair te laten bezoeken kunt u bij Avodesch terecht voor diverse producten.

  Met onze zeep- en handdoekdispensers kunnen handen gemakkelijk en goed worden schoongemaakt. Daarnaast hebben we natuurlijk diverse soorten toiletpapier en zorgen onze luchtverfrissersystemen voor een prettige geur.

  Wij denken daarnaast graag met u mee over de routing in uw sanitaire ruimte.

  Bent u benieuwd naar onze producten? Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij komen graag bij u langs.

  Bron: MTS.nl

   

  Marketing & Communicatie