Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Glazenwassers spelen Window Walz op grote hoogte

   Leestijd ca. 1min  Afspeeltijd ca. 1.09min

  Op duizelingwekkende hoogte werd op de Elbphilharmonie in Hamburg als aftrap van het nieuwe jaar een wel erg opvallend concert gegeven. Vier glazenwassers, hangend aan de glazen pui van het 110 meter hoge gebouw, speelden samen met een violiste die binnen stond een bijzonder muziekstuk: de Window Waltz. Het toont maar weer eens de veelzijdigheid van glazenwassers.

  Geïnspireerd door hun werkplek gaan de vier industriële klimmers in dialoog met de violiste, die binnen in het gebouw staat. Het ene moment imiteren zij met hun wissers de klank van violen, o op het andere moment sloegen ze met ruitenwissers en telescoopstangen in percussie op de ramen.

  Met een glazen façade van 16.000 vierkante meter en circa 1100 individueel gevormde gevelelementen is de Elbphilharmonie Hamburg toonaangevend op het gebied van architectuur. Dat geldt vooral voor de glazen nieuwbouw, die zich als een kristallen golf verheft boven de ruwe baksteen van het voormalige Kaispeicher.

  „Niet verrassend dus dat het schoonmaken van de kolossale glazen façade een bijzondere uitdaging is”, aldus de Elbphilharmonie. „Het kost acht industriële klimmers ongeveer drie weken om de glazen gevel van de Elphilharmonie volledig schoon te maken.”

  4,5 miljoen bezoekers genoten al van uitzicht

  Genieten van muziek en spectaculaire uitzichten – sinds de opening van de Elbphilharmonie in januari 2017 kan iedereen Hamburgs nieuwe handelsmerk beleven: in de zalen weerklinken altijd uitverkochte, uitmuntende concerten in de meest diverse genres. En tijdens het eerste jaar hebben al circa vierenhalf miljoen bezoekers genoten van het panoramische uitzicht over Hamburg vanuit de op 37 meter hoogte gelegen Plaza. 

   
   
  Bron: Servicemanagement 11-01-2018 en RD.nl 
   
  Marketing & Communicatie