Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Duurzaam ondernemen loont en het geeft een goed gevoel...

  Duurzaam ondernemen loont en het geeft een goed gevoel...

  Duurzaam ondernemen loont

  Chemicaliën, reinigingsmiddelen: ze kunnen nadelige gevolgen hebben voor mens en milieu. Zo beweerden onderzoekers van de Universiteit van Bergen vorig jaar nog dat het regelmatig gebruik van schoonmaakmiddelen, in de vorm van een spray, net zo schadelijk voor je longen zou zijn als het roken van een heel pakje sigaretten per dag. Geen prettige gedachte als je schoonmaker van beroep bent of als particulier regelmatig schoonmaakt!

  Gezondheid en duurzaamheid zijn twee belangrijke kernwaarden voor Avodesch. Om die reden kozen wij jaren geleden al om duurzaam te ondernemen. Dat begon tien jaar geleden, met reinigingsmiddelen die voorzien waren van het ecolabel. Dit is een Europees milieukeurmerk voor non food producten en diensten en is in het leven geroepen om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Alhoewel de reinigingsmiddelen dit keurmerk hadden, zei dit verder niets over het materiaal van de flessen van deze reinigingsmiddelen. Eigenlijk zegt het ecolabel alleen iets over de inhoud van de fles. Om het nog iets erger te maken; stel dat het reinigingsmiddel gemaakt wordt van grondstoffen die voornamelijk rond de evenaar groeien (palmpit olie) hoe komt het dan hier? Datzelfde reiniginsmiddel of de grondstoffen worden dus via grote vrachtschepen vervoert en dat is natuurlijk behoorlijk milieu belastend. En raad eens, dat product kan gewoon een ecolabel krijgen. Dat kan natuurlijk anders!. Om die reden hanteert de fabrikant Werner en Mertz naast het ecolabel ook het Cradle to Cradle-principe van Professor Dr. Michael Braungart en William McDonough. Bij het Cradle to Cradle-principe worden producten streng beoordeeld op materiaal gezondheid onschadelijkheid, hergebruik van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie, koolstofbeheer, waterbeheer en sociaal beleid.


  Dit is duurzaam ondernemen

  De combinatie van dit principe met andere labels voldoet aan alle eisen voor een allesomvattend duurzaam productdesign. De reinigingsmiddelen worden gemaakt uit volledig hernieuwbare grondstoffen. Op die manier zet Avodesch zich in voor sociale en ecologische rechtvaardigheid én biodiversiteit.

  Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste Green Care Professional dealers van Nederland. Met onze ervaring en kennis, kunnen wij je zeggen dat duurzaam ondernemen loont. Zo hebben wij afgelopen week het certificaat “Recourse Savings” mogen ontvangen van onze fabrikant Werner en Mertz. Hier staat op vermeld hoeveel wij bespaard hebben op basis van de producten die wij verkocht hebben, ten opzichte van de traditionele producten waarop deze besparing niet van toepassing is.


  Dat loont

  Het geeft een goed gevoel om onze klanten te voorzien van producten en middelen die geen nadelige gevolgen hebben voor mens en milieu.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda