Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Door de vieze ramen de zon niet meer zien, dat is vervelend!

  Door de vieze ramen de zon niet meer zien, dat is vervelend!

  Door de vieze ramen de zon niet meer zien

  We hebben er met zijn allen lang op moeten wachten, maar tot onze grote verrassing hebben we er al een paar keer van mogen genieten. Ineens was daar een grote, gele bol van warmte te zien in de lucht.

  Herken je dat?

  De nacht is voorbij, je wekker gaat af en zodra je de gordijnen opendoet, zie je dat de zon schijnt. Je merkt aan je humeur dat het zonnige weer je gelijk opvrolijkt en begint daardoor heel anders aan de nieuwe werkdag.

  Dat gelukzalige gevoel is helemaal niet zo gek, want het schijnt dat zonlicht het stofje endorfine aanwakkert in ons lichaam. Van dat stofje krijgen wij dus een vrolijk gevoel.

  Prettige werkdag

  Afijn, je bent wakker geworden met het zonnetje, hebt ontbeten, pakt je spullen en vertrekt naar het werk. Eenmaal daar aangekomen is het op de werkvloer toch een stuk minder gezellig. Althans, de sfeer die je proeft. Op kantoor voel je namelijk niet de warme zonnestralen op je gezicht, maar de kille tl-verlichting. Met de felle verlichting van je beeldscherm krijg je ook niet het gewenste effect.

  Dan probeer je maar naar het raam te kijken. Als je daar een blik op werpt, lijkt het zonnige weer 360 graden omgekeerd te zijn. Grauw, grijs, bruin… Het lijkt wel winter. Daar gaat je o zo vrolijke humeur!

  En dat heeft een reden. Een goed verlichte kantoorruimte is namelijk erg belangrijk. Wist je dat voldoende daglicht op kantoor van invloed is op onze productiviteit? De aanwezigheid van veel licht in een kantoorruimte zou onze werkprestaties bevorderen.

  Maar goed. De ramen op kantoor zijn zo vies, dat er weinig licht doorgelaten wordt. Je zult het dus met een achtergrondje van een lekker, zonnig eiland moeten doen.

  Komt de glazenwasser ineens

  En dan komt de glazenwasser langs om de ramen schoon te maken! Het leek door al die viezigheid even alsof het winter was buiten, maar de zon schijnt nu heerlijk door het schone raam. Daarmee keert jouw lentegevoel weer helemaal terug en kun je energieker aan de slag met je werk! Zoveel effect kan een schoon raam dus op jou en je collega’s hebben.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda