telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Diversey Care zet met overname in op robotica in schoonmaaksector

Diversey Care zet met overname in op robotica in schoonmaaksector

Sealed Air neemt Intellibot Robotics volledig over. Hiermee wil de producent van reinigingsmachines zich meer focussen op de toepassing van robotica in de professionals schoonmaakwereld.


Intellibot maakt voorheen deel uit van Sealed Air-divisie Diversey Care. Directeur Ilham Kadri: “Intellibots is een een pionier geweest in de ontwikkeling van commerciële vloerreiningsrobots.”

Hogere productiviteit
Volgens de producent van onder meer de Taski groeit in de vraag naar geautomatiseerde reinigingsmachines in geïndustrialiseerde landen. Kadri: “Reden is onder meer de vooruitgang in techniek en de noodzaak van een hogere productiviteit bij dagelijkse schoonmaaktaken.”

De voordelen van Intellibot zijn gebaseerd op ‘handbreed reiniging’, stelt de directeur. “De rendabiliteit van schoonmaken verbetert door arbeidskosten te verlagen en de productiviteit te verhogen.”

Kunstmatige intelligentie
Kadri: “Met de overname zijn wij de eerste speler op het gebied van hygiëne en reiniging die zich begeeft op het terrein van industriële robotica.”

De schoonmaakkennis én de ontwerp- en productiemogelijkheden van Diversey Care in combinatie met de technologie van Intellibot voor kunstmatige intelligentie moeten de ontwikkeling van de markt voor vloerreinigingsmachines versnellen. Kadri besluit: “Met als doel het verhogen van de efficiëntie en het leveren van waarde voor bedrijven in de facilitaire industrie.”