Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Dit kun je tegen kalkaanslag doen

  Dit kun je tegen kalkaanslag doen

  Dit kun je tegen kalkaanslag doen.

  Zit jij je wc wel eens te poetsen tot je een ons weegt, maar krijg je ‘m maar niet goed schoon? Dat is een aanleiding voor ons om jullie in deze blog uitleg te geven over een optimaal schoon sanitair! Welke toiletreinigers maken het toilet het beste schoon?

  Herkenbare problemen toilet.


  Voordat we gaan kijken naar de meest effectieve toiletreinigers, is het goed om eerst te analyseren welke problemen zich voor kunnen doen bij het toilet. Elke toiletreiniger is namelijk geschikt voor een bepaald doel. Heb je bijvoorbeeld wel eens ondervonden dat er bruine aanslag ontstond in de wc-pot? Die aanslag wordt urinesteen genoemd. Het is een aanslag die lijkt op kalk. Dit vraagt om een ander reinigingsmiddel dan bijvoorbeeld een stinkende wc-pot.


  Zo kun je problemen voorkomen

  Urinesteen en kalkaanslag maken het oppervlak ruw, waardoor vuil en bacteriën de kans krijgen om zich te hechten. Door het toilet regelmatig schoon te maken met een toiletreiniger, kun je hardnekkige kalkaanslag voorkomen.
  Doordat de toiletreiniger bestaat uit een dikke vloeistof, kan deze effectief inwerken op de kalk. Wees wel zuinig met de toiletreinigers, dat is namelijk beter voor het milieu. Let op: gebruik de zure toiletreinigers niet in combinatie met chloorbleekmiddelen. Doe je dit wel, dan kan er schadelijk chloorgas ontstaan.
  Trouwe volgers zullen dit al wel weten, maar we willen jullie meegeven dat chloor- en bleekmiddelen géén schoonmaakmiddelen zijn. Waar je bij schoonmaken namelijk vuil wegneemt, maskeren chloor- en bleekmiddelen het vuil alleen maar door het vuil te ontkleuren. Daarnaast is chloor slecht voor mens en milieu. Om die reden raden wij dan ook altijd aan om toiletreinigers te gebruiken die vrij zijn van chloor.

  Tip van een lezer: Maak ook goed schoon onder de rand van het toilet. Het is een plek waar veel vuil blijft zitten zonder dat je het direct ziet.


  Welke reinigers zijn dan geschikt?

  Heb je last van kalkaanslag? Wij hebben verschillende reinigers die dit tegen kunnen gaan en kunnen voorkomen. Neem bijvoorbeeld de WC Lemon van Green Care Professional. Dit is een gebruiksklare, krachtige toiletreiniger voor de effectieve verwijdering van kalkaanslag en andere afzettingen in toiletpotten op basis van citroenzuur.

  De optimale verdikte vloeistof zorgt voor een goede hechting aan het oppervlak. Door de speciale fles is de vloeistof makkelijk aan te brengen op slecht bereikbare plekken. Benieuwd naar dit product? Een volledige beschrijving is hier te vinden: https://www.avodesch.nl/green-care-professional-wc-lemon-750-ml

  Heb jij vragen over schoonmaakartikelen? Neem dan contact met ons op! Dat kan via telefoonnummer 024 – 372 72 92 of door een mailtje te sturen naar info@avodesch.nl

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda