Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Dit had je nooit gedacht van openbare toiletten.

  Vind jij openbare toiletten smerig? 

  De deur openen met je ellebogen, hangen boven de toiletbril of deze afdekken met toiletpapier. Je bent zeker niet de enige.

  Meer dan de helft gaat niet op de bril zitten!

  Maar liefst 60% van de vrouwen gaat niet op een wc-bril zitten van een openbaar toilet. Het idee dat veel onbekende mensen op diezelfde wc-bril hebben gezeten maakt dat zij er niet op willen zitten. Dat is op zich ook niet zo gek.

  Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je naar het toilet gaat om je behoefte te doen en je ogen opgeschrikt worden door druppels urine of haar op de bril of dat jouw voorganger gewoon niet doorgetrokken heeft en een gevaarte achter heeft gelaten in de pot die zo groot is dat je er ‘U’ tegen kunt zeggen? Grote kans dat één van deze situaties ellendig herkenbaar is voor zowel mannen als vrouwen.

  Vaak gebeurt het dan ook dat men de wc-bril afdekt met toiletpapier om maar niet op die vieze wc-bril te hoeven zitten. En dan gaat er wat toiletpapier doorheen hoor. Het schijnt dat we op jaarbasis zo’n 21.000 vellen toiletpapier gebruiken per persoon. En dan hebben we het afdekken van de wc-bril nog niet eens meegerekend. Het ironische aan dit verhaal? Iemand dekt de wc-bril af met papier omdat diegene de bacteriën van de wc-bril niet op diens derrière wil riskeren, maar er blijken juist meer bacteriën aan het wc-papier te zitten dan aan de wc-bril! Dit omdat wc-papier dicht bij een toilet zit als er wordt doorgetrokken.
  Het achterste toilethokje.
  Waarschijnlijk zullen veel vrouwen de neiging hebben om boven de wc te gaan hangen, maar wist je dat je hierdoor een ontsteking kunt krijgen aan je blaas? Ook niet iets waarmee je te feliciteren bent. We willen natuurlijk niet dat men na het lezen van deze blog nooit meer naar een openbaar toilet durft. Om het allemaal iets minder ellendig te maken dan het lijkt, hebben we een tip voor je. Vaak zijn we namelijk geneigd om het achterste toilethokje te gebruiken omdat we het idee hebben dat anderen de hokjes gebruiken die zich dichterbij de in-/uitgang bevinden. Nu komt de tip: als je dan toch een minder smerige wc wilt, pak dan juist nóóit het laatste wc-hokje. Iedereen denkt namelijk dat mensen sneller in wc-hokjes stappen die zich dichter bij de in- of uitgang van de wc’s bevinden, maar je snapt natuurlijk wel dat als iedereen dat denkt, ze allemaal…😉

  Geschreven door:
  Mark in den Bosch
  Bekijk hier alle blog's van Mark