telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

Cleanfix S07 Plus stofzuiger review

Cleanfix S07 Plus stofzuiger review

Cleanfix S07 Plus review: aantrekkelijk geprijsde Hepa filter stofzuiger.

Door Mark in den Bosch, dinsdag 14 april.

 

Inhoudsopgave

 

 

 

Inleiding

Hij is al verkrijgbaar vanaf 149 euro bij Avodesch. We hebben het over de nieuwe Cleanfix S07 Plus stofzuiger, een zeer complete stofzuiger met een bescheiden prijskaartje. De meeste "ketelstofzuigers" lijken op elkaar en dit model van Cleanfix is geen uitzondering. De stofzuiger is erg stabiel en heeft een schokbestendige metalen ketel. In deze review gaan we dieper in op de details.

Eerste ervaring

De S07 Plus stofzuiger zit goed verpakt in een flinke doos, bij het uitpakken van de stofzuiger krijg je direct het gevoel dat we hier te maken hebben met een zeer degelijk en robuuste stofzuiger.

 

 Naast de stofzuiger zitten de volgende toebehoren in de doos:
- Zuigslang á 2,20 meter met handbuis
- Verchroomde zuigbuis (2-delig)
- Parketzuigmond
- 2 Stofzuigerzakken, waarvan er 1 al in de stofzuiger zit.
- Hepa filter

 

Gebruik

Het monteren van de stofzuiger wijst voor zich, we sluiten de zuigslang aan en met een kwartslag naar rechts zit deze ook vast. Zoals gezegd is de eerste stofzak al geplaatst evenals de Hepa filter. De maar liefst 15 meter lange stroomkabel rolt gemakkelijk af en het (handmatig) opdraaien werkt prima. Volgens Cleanfix kan de kabel zowel naar links als naar rechts worden opgedraaid en dat is ook niet gelogen. Natuurlijk is het dan wel noodzakelijk om de kabel in zijn geheel af te rollen, tevens is deze kabel bij defect ook gemakkelijk te vervangen. Het aansluiten van de zuigmond en de 2 delige steel verloopt ook eenvoudig. De 2 delige steel is helaas niet verstelbaar wat tot problemen kan leiden indien u niet zo groot bent. Een apart aan te schaffen in hoogte verstelbare steel zou dan voor een oplossing zorgen, voor ons is de bijgeleverde steel prima.

De stofzuiger is ergonomisch te starten door de grijze startknop met je voet in te drukken. Door de kwalitatief degelijk ogende zwenkwielen volgt de stofzuiger je moeiteloos door de kamer. De ruim 6 kg wegende S07 is niet de lichtste stofzuiger maar door een goede handgreep wel prima te dragen bij het stofzuigen van bv traptreden. 

 

Specificaties en kenmerken

- Opgenomen vermogen: 1200W/230V
- Vacuümvermogen: 29 kPa
- Inhoud stofzak: 10 liter
- Geluidsniveau: 64 dB
- Kabellengte: 15 meter
- Zuigslang: 2,2 meter
- Gewicht: 6,2 kg
- Afmeting: 32/32/30cm
- Maximale stabiliteit en wendbaarheid
- 2 Vaste achterwielen en 1 zwenkwiel aan voorzijde
- Schokbestendige metalen ketel.
- Elektronisch systeem voor afvoeren statische elektriciteit
- Ergonomische verantwoorde voetbediening
- Afneembaar netsnoer
- Hepa Filter
- Kabeloprolsysteem
 

 

 Vergelijking

In de onderstaande vergelijking wordt de Cleanfix S07 vergeleken met de kwalitatief zeer hoge Nilfisk GD930 en met energie zuinige Numatic PPR-200A.

 

  Nilfisk GD930 Stofzuiger Numatic PPR-200A Stofzuiger Cleanfix S07 Plus Stofzuiger
 

Afbeelding van Nilfisk GD930 Stofzuiger

Afbeelding van Numatic ProVac PPR-200A Stofzuiger Rood

Afbeelding van Cleanfix S07 Plus Stofzuiger

Advies prijs €432,00 €179,00 €199,00
Bij Avodesch vanaf   €149,00 €149,00
Kabel lengte 15,0 mtr 12,5 mtr 15,0 mtr
Vacuümvermogen 23 kPa  25 kPa 29 kPa
Vermogen 1000 Watt 600/1200 Watt 1200 Watt
Stof-/ Waterzuiger inhoud 15 Liter 9 Liter 10 Liter
Energie label D  A D
Kleur Grijs Rood Rood
Gewicht 7,5 kg 6,9 kg 6,2 kg

 

 

Conclusie

We zijn erg onder de indruk van de Cleanfix S07 Plus. Al vanaf het openen van de doos kregen wij het gevoel dat we hier te maken hadden met een degelijke machine en dat is ook zo gebleken. De stofzuiger heeft weinig toeters en bellen maar doet vooral wat hij moet doen en met de 15 meter lange stroomkabel is het bereik erg groot.. Net zoals de Nilfisk stofzuiger is het energieverbruik erg hoog en dat wordt ook bevestigd met het energie D label. Hecht u veel waarde aan de energie kosten dan verwijzen wij u naar de Numatic PPR-200A.

Met de standaard bijgeleverde accessoires kunt u meteen aan de slag. Maar liefst 2 stofzuigerzakken van 10 liter zorgen ervoor dat u niet direct nieuwe hoeft aan te schaffen. Zoals eerder vermeld is het wel jammer dat de zuigbuis niet in hoogte verstelbaar is, dit zou voor Cleanfix nog een verbeterpunt kunnen zijn.

Al met al zijn wij zeer prettig verrast en kunnen wij deze stofzuiger van harte aanbevelen.