Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  De meest 'besmette' delen van je auto

  De meest 'besmette' delen van je auto

  De meest 'besmette' delen van je auto

  Al een aantal weken worden we ieder moment van de dag geconfronteerd met het Coronavirus. Op onze website vind je veel informatie over infectiepreventie en richtlijnen om te reinigen en desinfecteren. Natuurlijk volgen wij de richtlijnen zoals het RIVM ze opstelt.

  Een belangrijk aandachtspunt, met betrekking tot infectiepreventie, is het veelvuldig reinigen en/of desinfecteren van contactoppervlakken. Bekende contactoppervlakken zijn deurklinken en lichtschakelaars, maar ook toetsenborden en muizen. In feite dient alles dat veel door mensen wordt aangeraakt regelmatig schoongemaakt te worden. In de huidige situatie waarin we leven zien we dan ook dat men hier veel bewuster mee bezig is. En terecht, want iedereen heeft recht op een veilige en schone woon- en werkomgeving.

  We nemen 1,5 meter afstand van elkaar, schudden geen handen meer, wassen onze handen regelmatig en ook ons winkelwagentje wordt gedesinfecteerd wanneer we boodschappen gaan doen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met onze auto? De meeste mensen hebben een auto en gebruiken deze ook nog eens regelmatig, maar reinigen we deze ook? Hieronder vind je een aantal tips om ook je auto juist te reinigen en/of te desinfecteren.

  Laten we beginnen met de buitenkant van de auto. Om de buitenkant te reinigen kun je ervoor kiezen door de carwash te gaan of op de klassieke manier je auto te wassen. Er zijn ook een aantal contactoppervlakken die je vaker zou moeten reinigen en/of desinfecteren. Denk aan de handgrepen (ook die van de achterklep), de deurportieren en de raamstijlen van de portieren.

  Binnenin de auto zijn ook een aantal punten die extra aandacht verdienen, te beginnen bij het meest aangeraakte oppervlak in de auto: het stuurwiel. Andere aandachtspunten zijn de versnellingspook, het multimediascherm of radio, schakelaars die het licht/ramen bedienen en handgrepen.

  Tot slot willen we je nog graag een aantal aandachtspunten meegeven waar je ook zeker rekening mee moet houden tijdens het reinigen of desinfecteren van je auto.

  1. Reis je met de auto, probeer dan zoveel mogelijk alleen te reizen.

  2. Mocht je niet alleen kunnen reizen, voorkom dan elk fysiek contact.

  3. Was en desinfecteer je handen regelmatig.

  4. Als je brandstof moet tanken gebruik dan een handschoen.

  5. Betaal zoveel mogelijk contactloos.

  We hopen dat je door het lezen van deze blog weer iets bewuster bent geworden van alle contactoppervlakken die je, ook in de auto, aanraakt. Bovengenoemde adviezen geven bacteriën en infecties in ieder geval minder kans om zich te verspreiden.  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda