Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Beschikbaarheid en gebruiksgemak stimuleren hygiënisch gedrag

   Leestijd ca. 2 min 

  Het is een bekend gegeven: investeren in goede hygiëne op de werkvloer loont. Een hygiënische werkomgeving draagt bij aan een lager ziekteverzuim en dus lagere kosten. Maar met alleen schoonmaken ben je er nog niet. Een glimmend toetsenbord kan alsnog vol met bacteriën zitten. In zo’n geval bieden de ComFort Alcoholdesinfectie Wipes uitkomst.

  Het is belangrijk dat medewerkers worden aangemoedigd om zelf de werkplek schoon te houden. Computerapparatuur bijvoorbeeld, is zelden onderdeel van het schoonmaakcontract, omdat schoonmaakbedrijven geen risico willen lopen dat de apparatuur beschadigt. In Nederland is 95% van de werkplekapparatuur vervuild [1]. In meer dan de helft van de gevallen is er zelfs sprake van zeer ernstige vervuiling en onhygiënische werkomstandigheden.

  Beschikbaarheid Hier ligt dus een belangrijke taak voor de medewerkers zelf, maar dan moeten zij wel over de juiste middelen beschikken. Het (preventief) beschikbaar stellen van hygiëneproducten is een eerste belangrijke stap naar een hygiënische werkomgeving. Zorg er bijvoorbeeld voor dat zeep- en handdoekdispensers altijd gevuld zijn en bied desinfectiedoekjes aan. In het toilet voor het reinigen van de wc-bril, maar ook op de werkplek voor het reinigen van toetsenborden, handgrepen of gereedschappen.

  Even ‘wipen’ en klaar Naast beschikbaarheid speelt ook gebruiksgemak een belangrijke rol. Hygiëne wordt grotendeels bepaald door gedrag. Hoeveel medewerkers halen zelf weleens een doekje over het toetsenbord of de deurklink? Je kunt hygiënisch gedrag stimuleren door gebruiksvriendelijke producten aan te bieden. De ComFort desinfectie wipes kenmerken zich door een optimaal gebruiksgemak en bieden geen enkel excuus om de hygiëne op de werkvloer te verwaarlozen. De wipes zitten verpakt in een handige, compacte dispenser en zijn direct klaar voor gebruik.  De dispenser voorziet in een gecontroleerde één-stuk-dosering en dankzij de speciale flowpack folie drogen de in alcohol gedrenkte doekjes niet uit. Even ‘wipen’ en weg zijn de nare ziekteverwekkers. 

  Multifunctioneel De ComFort Alcoholdesinfectie Wipes zijn uitermate geschikt voor het desinfecteren van kleine, harde oppervlakken, zoals keyboards, telefoons, deurklinken, handgrepen, toiletbrillen, werkbladen, transportbanden en keukengerei. De wipes zijn onmisbaar in iedere omgeving waar een optimale hygiëne is vereist. Naast het gebruik in een kantooromgeving kunnen de doekjes ook worden gebruikt in ziekenhuizen, zorginstellingen, dierenartspraktijken, laboratoria en de voedingsmiddelensector.

  Bron: [1] Website TH&P®: https://thp.nl/gezondheid [datum raadpleging: 10-08-2017] & Van der Windt 
  Marketing & Communicatie