Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Avodesch doneert Food for Children in Cape Town

   Leestijd ca. 2min

  In januari 2017 heeft Raymond Peters samen met zijn partner Angelique een rondreis gemaakt door Zuid Afrika. Raymond maakte daar kennis met het werk van de Food for Children Stichting, die zich sinds januari 2015 actief bezighoudt met de dringende behoefte voor het uitdelen van maaltijden aan de minder gelukkig gemeenschappen van Kaapstad.

  Middels dit innovatieve project krijgen nu ± 350 kinderen uit het lokale township Tafelsig, Mitchels Plain wekelijks een broodnodige aanvullende maaltijd. Het project is geïnitieerd door Zinny Sage een lokale bewoonster van dit township in de omgeving van Kaapstad. Dagelijks kwamen er kinderen bij haar aan de deur om te vragen of zij nog wat te eten voor hun had. Haar werkgever en partner in het Food for Children project Frank Breaeutigam werd hierdoor geraakt en hij heeft Zinny geholpen om haar droom uit te laten komen.

  Zinny verteld “Dit is een passie van mij en dit heb ik altijd al willen doen. Met zeer beperkte middelen, ongeveer €100,- per week kan zij nu 350 kinderen voorzien van een gezonde maaltijd. Veel van deze kinderen komen uit gezinnen met een maandelijks inkomen van slechts €24,-.

  Een van de ongelukkige resultaten van deze situatie is dat veel kinderen geen adequate toegang tot reguliere voedzame maaltijden hebben, evenals een speciale plaats voor onderdak en verzorging, terwijl hun ouders aan het werk zijn. Kinderen met problemen thuis, zowel alcohol- als drugs problemen, die extreem lijden aan het feit dat ze geen eten hebben. Zij krijgen door deze stichting een maaltijd voor of na school en ook een veilige haven waar ze goed worden begeleid en gevoed.

  Een stad en een land zijn gebouwd op de sterkte en de vitaliteit van de mensen en de Gemeenschappen waarin ze gedijen. Helaas voor veel van deze leden van de Gemeenschap in de minder gelukkig voorsteden van de grotere Kaapstad-gebied is het steeds een steeds grotere uitdaging om de eindjes aan elkaar te knopen.

  Raymond heeft eigen ogen gezien hoe belangrijk dit soort kleinschalige maar zeer effectieve projecten zijn en wat het betekend voor de kinderen van de townships rondom Kaapstad. Zij zijn immers de toekomst van Zuid Afrika. Sinds de oprichting wordt er (als er voldoende geld beschikbaar is) jaarlijks een speciaal Kerstdiner gegeven voor de kinderen zodat zij zich ook één keer per jaar special voelen.

  Om er zeker van te zijn dat dit speciale evenement ook dit jaar weer doorgang kan vinden heeft Raymond namens Avodesch B.V. een donatie gedaan aan dit mooie initiatief.

  Onderstaande mail hebben wij terug ontvangen van de mensen van Food for Children:

   

  Marketing & Communicatie