Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Antibacteriële handzeep: hoe goed is het eigenlijk?

  Antibacteriële handzeep: hoe goed is het eigenlijk?

  Antibacteriële handzeep: hoe goed is het eigenlijk?

  Voor de één is het een must have in de tas, de ander gebruikt het nooit: antibacteriële handzeep. Het is handig voor ieder moment, maar is antibacteriële zeep wel zo goed als het lijkt? We vertellen je er meer over in deze blog. 

  De maand november is begonnen en dat is tevens de start van het griepseizoen. Je kunt de griep natuurlijk nooit helemaal voorkomen, maar door regelmatig je handen te wassen kan je al veel bacteriën weren. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor het tegengaan van griep, maar ook wanneer je bijvoorbeeld hygiënisch te werk wilt gaan. Het grondig wassen van de handen met zeep en water is het beste, maar wanneer dit niet mogelijk is biedt een antibacteriële handgel een alternatief. Voordat we hier verder op ingaan, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen antibacteriële handgel en een desinfectiegel. 

  Wanneer je kiest voor een desinfectiegel dan doodt, inactiveer of verwijder je ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën en virussen. Kies je voor een antibacteriële handgel op alcoholbasis, dan kan het aantal bacteriën op de handen verminderen in sommige situaties, maar worden niet alle soorten bacteriën geëlimineerd. En wanneer je handen niet vooraf gewassen zijn, werkt de antibacteriële gel niet. 

  In deze blog gaan we vooral in op antibacteriële handgel. Want is het gebruik hiervan nu goed of slecht?

  Waarschuwing desinfecterende middelen

  De Gezondheidsraad waarschuwde ooit voor het gebruik van dit middel. Dit omdat antibacteriële handzeep naast schadelijke bacteriën, ook de bacteriën zou doden die ons lichaam nodig heeft. 

  “Wat zeg je nu? Bacteriën die ons lichaam nodig heeft?” Zeker, want je lichaam heeft de goede bacteriën namelijk nodig om ziektes en andere kwaaltjes buiten te houden. Ook zouden bepaalde slechte bacteriën juist weer resistent kunnen worden als je de handgel te vaak gebruikt. Dat willen we natuurlijk niet. 

  Goed nieuws

  Ben jij erg gehecht aan jouw antibacteriële handgel? Dan hebben we gelukkig goed nieuws voor je. Als antwoord op de vraag: hoe goed is antibacteriële handzeep eigenlijk? Dan zeggen wij: goed, mits je de juiste middelen gebruikt. Wanneer je een antibacteriële handgel gebruikt, gebruik dan altijd een gel die op alcoholbasis is en minimaal 60% alcohol bevat.

  Wij hebben diverse desinfecterende en antibacteriële handgels die je wél kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld onze handgels van Purell. Je handen worden gereinigd zonder dat je water nodig hebt en je hoeft je handen hier niet bij af te drogen. In deze handgel zit tevens een huidverzachter. 

  Naast Purell hebben we diverse desinfecterende handgels van Tork, Diversey en Deb. Je hebt hierbij de keuze uit foam en gel. Alle desinfecterende handmiddelen in ons assortiment helpen infecties te voorkomen en zijn ideaal voor handreiniging wanneer er geen water beschikbaar is. Het volledige assortiment is hier te bekijken. 

  Benieuwd welke geschikt is voor jou en jouw team? Neem contact met ons op! Dat kan door te mailen naar info@avodesch.nl of door te bellen naar 024-372 72 92.

  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda