Zoek
Alle categorieën
  Menu Sluiten
  Terug

  Alles over het Coronavirus

  Alles over het Coronavirus

  Alles over het Coronavirus...

  In de Chinese miljoenenstad Wuhan (China) startte in december 2019 een uitbraak van het coronavirus. Inmiddels zijn er meer dan 80.000 besmettingen wereldwijd. De meeste mensen die besmet raken, hebben koorts en luchtwegklachten.

  Het merendeel van deze patiënten komen uit Wuhan of zijn in Wuhan geweest. Het virus breidt zich verder uit naar andere landen waaronder Duitsland, Iran, Frankrijk en Italië. Zorgelijk is de snelle verspreiding van het virus in Italië. In totaal is het virus in 34 landen geconstateerd. Ook in Nederland is 1 besmettingsgeval bekend.

  Nederland beschouwd het virus als een A-ziekte wat inhoudt dat het een grote bedreiging voor de volksgezondheid vormt. Tevens geldt er een meldingsplicht, zijn artsen en GGD-en geïnformeerd en liggen er testen klaar waarmee het virus kan worden aangetoond.

  Het RIVM raadt aan algemene hygiëne maatregelen te nemen, vergelijkbaar in een periode met griep. We zetten een aantal van deze hygiëne maatregelen op een rijtje.

  Handhygiëne

  Het allerbelangrijkste; was regelmatig je handen met water en zeep. Was je handen vaker dan normaal en zeker na vervuilende handelingen zoals een hoestbui, niesbui of het snuiten van je neus. Maar ook na contactmomenten wanneer je bijvoorbeeld gebruik hebt gemaakt van een openbaar toilet, vaak iemand de hand schud of vaak met het openbaar vervoer reist. Droog je handen met een papieren handdoek. Gooi de papieren doekjes na gebruik direct in de afvalbak want dan vormen ze geen besmettingsgevaar voor anderen meer.

  Wist je trouwens dat wanneer je 30 seconden je handen wast, dit al genoeg is om het merendeel van de bacteriën te verwijderen?

  >>Bekijk hier ons assortiment handzeep.

  >>Bekijk hier ons assortiment papieren handoeken

  Gebruik een handdesinfectiemiddel

  Nergens de mogelijkheid om je handen te wassen? Gebruik dan een handdesinfectiemiddel om je handen te reinigen. De vraag naar deze middelen neemt momenteel explosief toe waardoor de voorraden beperkt zijn en er een langere levertijd is, dan u van ons gewend bent.

  Vanaf 6 maart hebben we de Ethades+ zeeppomp weer op voorraad! Wees snel, want op=op!

  Wees extra alert op contactvlakken

  Deurklinken, lichtknoppen, kranen en ga zo maar door. Het zijn allemaal kritische plekken waar de overdracht van ziekteverwekkers het vaakst plaatsvindt. Voor het desinfecteren van dit soort oppervlakken kan je het best een desinfectiespray in combinatie met een disposable microvezeldoek gebruiken.

  >>Bekijk hier ons assortiment desinfectiereinigers en disposable microvezeldoeken.

  Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je één van de producten bestellen? E-mail dan gerust naar info@avodesch.nl of bel naar 024 372 72 92. Tevens kun je terecht op onze website: www.avodesch.nl  Geschreven door:
  Linda van Vugt
  Bekijk hier alle blog's van Linda