telefoon  024 - 372 72 92
Zoek
Filters
Sluiten

5 Sneeuw en ijsvrij tips

5 Sneeuw en ijsvrij tips

Het is pas half oktober, maar de eerste sneeuw overlast staat al voor de deur. Wij vertellen uw graag wat u kunt doen om te zorgen dat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Tip 1, op tijd

Op de allereerste plaats is het natuurlijk handig om middelen en materialen tijdig in huis te hebben. Zodra de eerste vlokken vallen ontstaat er meestal een enorme "run" op deze producten. Bij locale supermarkten of bouwmarkten zijn binnen korte tijd sneeuwschuivers en dooikorrels op, wees dus op tijd.

 

Tip 2, preventief

Hoe langer u wacht, hoe lastiger er gaat. Het is slim om z.s.m. aan de slag te gaan, als er veel over de gevallen sneeuw gelopen wordt is deze lastiger te verwijderen, zeker als het vriest. Het is zelfs raadzaam om preventief dooikorrels te strooien als er sneeuw en gladheid verwacht wordt.

 

Tip 3, methode

Er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat de sneeuw van de stoep verdwijnt. De meest eenvoudige manier is het strooien van dooikorrels. Eerst maak je met een sneeuwschep de stoep zoveel mogelijk schoon. De dooikorrels strooi je daarna met een klein bakje of met de hand over de stoep zodat het goed verspreid ligt. Wanneer de dooikorrels de sneeuw of het ijs raken begint onmiddellijk het smeltproces doordat er warmte vrij komt.

 

Tip 4, voorkom verstopping

Bij het sneeuwschuiven kun je het beste alle sneeuw naar de zijkant van de stoep schuiven. Meestal loopt er aan de ene kant van de stoep een afvoergoot en aan de andere kant staat vaak beplanting of een huis. De beste manier om de sneeuw weg te schuiven is om deze niet naar de kant van de afvoergoot te schuiven. Dit voorkomt verstoppingen van de afvoergoot. Als je namelijk al het sneeuw wel erin schuift dan ontstaat er een grote opeenhoping van sneeuw en ijs die het afvoerkanaal blokkeert. Het smeltwater kan het beste langzaam worden afgevoerd naar de goot.

 

Tip 5, kies voor goede producten

Besparen doet u door de juiste producten aan te schaffen en preventief te handelen. Niet alle dooikorrels of strooizout zijn hetzelfde, vaak worden er zeer goedkope producten aangeboden waarvan de werking ook vele malen lager is dan een kwalitatief goed product. De Avodesch dooikorrels hebben een speciale samenstelling waardoor de dooikorrel geactiveerd wordt zodra deze in aanraking komt met sneeuw en andere vormen van gladheid. Tevens werken deze korrels 30 tot 40 maal sneller dan gewone korrels. Ook een goede sneeuwschuiver die langer dan 1 winter mee gaat is aan te raden.

 

Bekijk hier onze sneeuw en ijsvrij producten